"Kıramayacağım insanlar araya girdiler"

Fenerbahçe'de daha önce yeni yönetimde yer almayacağını açıklayan ancak ikna edilip listeye giren Abdullah Kiğılı duruma açıklık getirdi. Kiğılı, "Hatırını kıramayacağım insanlar araya girdiler. 1,5 sene daha dayanacağız, inşallah ondan sonra istirahate çekileceğiz" dedi.

NTV Spor 03 Kasım 2013 - 09:42

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Abdullah Kiğılı, daha önce yeni yönetimde yer almayacağını açıklamasına rağmen hatırını kıramayacağı kişiler araya girdiği için Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu listesinde yeniden yer aldığını söyledi.

Ülker Sports Arena'da gerçekleştirilen sarı-lacivertli kulübün seçimli olağanüstü genel kurulunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kiğılı, daha önce yönetimde olmayacağını açıklamasına karşın Yıldırım'ın listesinde olmasıyla ilgili bir soru üzerine, "Fenerbahçe için insan her şeyi göze alıyor. Dolayısıylayapacak bir şey kalmadı. Hatırını kıramayacağım insanlar araya girdiler. Yaşım ilerliyor ama demek ki daha 'enerjin bitmedi' diyorlar. 1,5 sene daha dayanacağız, inşallah ondan sonra istirahate çekileceğiz" diye konuştu.

Demokratik bir ortamda güzel bir seçim olduğunu kaydeden Kiğılı, şöyle devam etti:

"Oy atmaya hak kazanmış 10 binin üzerinde üye var. Tahmin ediyorum ciddi bir oy atan olacak. Muhalefet ne kadar güçlü olursa, başkan adayları ne kadar fazla olursa rekabetin sonunda Fenerbahçe kazanacak. Onun için çok mutluyum. İnşallah bundan sonra daha güçlü muhalefetle, daha güçlü başkan adaylarıyla her zaman bu yarış çok daha iyi yerlere gelir ve Fenerbahçemiz kazanır. Akşam da kim kazanırsa kazansın Fenerbahçe kazanacak. Kaybeden de kazananın emrine girecek. Bu kadar basit."

Kiğılı, bir gazetecinin "Mehmet Ali Aydınlar 'Fenerium abartıldığı kadar kar yapmıyor' dedi. Siz bu konuda ne söyleceksiniz" şeklindeki sorusunu, "Elde rakamlar var. Açıklanan rakamlar bırak Türkiye'yi, Avrupa'da birçok kulüple başa baş dişe diş mücadele edebilecek bir Fenerium cirosu.Bir değerlendirme şirketine değer ölçüsü yapıldı, şirket '300 milyon lira değerinde' diye yanıtladı.

Gazetecinin, "Aydınlar, bugün 300 milyon diyor ama yarın 30 milyon olabilir' dedi" şeklindeki sözleri üzerine de Kiğılı, "Bu yatırımların, bu ürünün karşısında Türkiye'nin 55 ilinde mağazası olan Fenerium'un birden bire geri basması nasıl olacak  Herhalde kapatacaksın. Feneriumları kapatırsan geri basar. Her an yatırım yapıyoruz. Her an Türkiye'nin her köşesinde her Fenerbahçeli'nin hizmetini sunuyoruz. Ticarette böyle bir şey var mı  Ticaretten anlamayanların söylediği sözler bunlar" diye konuştu.

MAHMUT USLU
Yeniden Aziz Yıldırım'ın listesinde yer alan eski yöneticilerden Mahmut Uslu ise ihtiyaç olduğu için yönetim kurulu listesinde yer aldığını belirterek, "İhtiyaç olduğunu söylediler. Gece yarısı halloldu. Fikir vardı ama niyetim yoktu. Ancak ihtiyaç olduğu için girdim. İnşallah hayırlı olur, seçimden sonra konuşmak lazım" şeklinde konuştu.

METİN ŞEN: "ÇEKİŞMELİ BİR KONGRE BEKLİYORUM"
Başkan adayı Mehmet Ali Aydınlar'ın yönetim kurulu listesinde yer alan eski başkanlardan Ali Şen'in oğlu Metin Şen, katılımın yüksek olacağı bir kongre beklediğini kaydederek, her iki başkan adayına başarılar diledi.

Her iki adayın da ciddi projeleri olduğunu vurgulayan Metin Şen, "Aziz Yıldırım'ın 15 yıllık bir tecrübesi var. Mehmet Ali Aydınlar'ın listesi içinde olduğum için söylemiyorum ama bugüne kadar gördüğüm en iyi listelerden bir tanesi. Zor bir kongre olacak. Çekişmeli bir kongre bekliyorum. İnşallah kazanan Fenerbahçe olur" ifadelerini kullandı.

Metin Şen, başkan olarak kongreye giren her adayın bir avantajı olduğunu aktararak, şunları kaydetti:

"Olağan kongreye kadar bir süreç yaşıyacağız. Kongre üyeleri ona göre oy verecek. Biz geçmişi değil geleceği oyluyoruz. Bu oylama 3 Temmuz oylaması değildir. Biz genel kurul üyeleri olarak 3 Temmuz'u sayın başkan cezaevindeyken oylamıştık. Kendisine büyük de destek vermiştik. Ancak bu kongre gelecek için önemli bir kongre."