Kızıltan'dan savunma uyarısı

Göztepe teknik direktörü Özcan Kızıltan, galibiyete rağmen savunmada eksikliklerin olduğunu söyledi.

NTV Spor 06 Eylül 2010 - 11:57

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta Gebzespor'u yenerek ilk galibiyetini alan Göztepe'nin teknik direktörü Özcan Kızıltan, "Takım savunmasında bazı eksiklerimiz var" dedi.

Kızıltan, yaptığı açıklamada, ligdeki Çorumspor ve kupadaki Konya Torku Şekerspor maçlarında hak etmedikleri sonuçların Gebzespor maçına hazırlanmalarında handikap oluşturduğunu söyledi.

Kendileri için kolay gibi görünen, ancak zor geçen karşılaşmayı galip kapattıkları için çok mutlu olduklarını kaydeden Kızıltan, "Maçın büyük bölümünde oyunu istediğimiz gibi yönettik. Futbolcularım çok arzulu ve istekliydi. Hepsini kutluyorum. Hücum organizasyonlarında çok yaratıcıydık. Bunun sonucu olarak farklı bir skora ulaştık. Ancak takım savunmasında bazı eksiklerimiz var. Savunma oyuncularımızdan Burak'ın kampta rahatsızlanması, Orhan'ın maç içinde sakatlığı savunma düzenimizi negatif etkiledi. Artık bu maç geride kaldı. Eksiklerimizi en kısa sürede telafi ederek gelecek haftalara bakıyoruz" dedi.

Göztepe'de serum tedavisi gören Burak'ın iyileştiği, maçın başında sakatlanan Orhan'ın durumunun ise netleşmediği öğrenildi.

Bu sezon Bank Asya 1. Lig'e yükselmek için iddialı bir kadro kuran Göztepe, 2008-2009 sezonunda Aliağa Belediyespor'un isim haklarını alarak döndüğü profesyonel liglerde ilk kez 4 farklı galibiyet elde etti.

Adana Demirspor formasıyla geçen sezon TFF 2. Lig'de 23 gol kaydeden Tayfun Özkan, sarı kırmızılı formayla ligdeki ilk gollerini Gebzespor karşısında buldu.