Leonardo'nun peşini bırakmıyorlar

Fransa Futbol Federasyonu, Paris Saint-Germain'in eski sportif direktörü Leonardo'ya verdiği 14 aylık men cezasının küresel çapta geçerli olması için FIFA'ya başvurdu.

NTV Spor 19 Temmuz 2013 - 11:35

Paris Saint-Germain ile kulübü baştan yaratma göreviyle sportif direktörlük görevine getirilen Leonardo arasındaki ipler beklenmedik şekilde kopmuştu.

Geçen sezon Valenciennes ile oynanan maçın ardından hakeme fiziksel tacizde bulunmakta suçlanan Leonardo, Fransa Futbol Federasyonu tarafından 9 ay men cezasına çarptırılmıştı. Brezilyalı spor adamının başvurusu üzerine toplanan Tahkim Kurulu ise cezayı 14 aya çıkarmıştı.

Bunun üzerine istifa kararı alan Leonardo, Edinson Cavani transferini noktaladıktan sonra Paris Saint-Germain ile yollarını ayırmıştı. Ancak Fransa Futbol Federasyonu'nun Leonardo'nun peşini bırakmaya niyeti yok.

Federasyon, FIFA'dan cezanın küresel çapta geçerli olmasını; bir başka deyişle Leonardo'nun 30 Haziran 2014'e kadar futbolla tüm ilişiğinin kesilmesini istedi. FIFA'nın bu yönde bir karar alması halinde Leonardo'nun FIFA Tahkim Kurulu ve CAS'a gitme hakkı bulunuyor.