"Maçı Fenerbahçeli futbolcular yönetti"

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, derbiyle ilgili "Fenerbahçeli futbolcular bir ara hakem kararlarını bile yönetti" dedi. Sarı lacivertlilerin maçı gerdiğini belirten Albayrak, Robin van Persie'nin ceza alması için federasyona başvuracaklarını söyledi.

NTV Spor 06 Şubat 2017 - 14:58

Beşiktaş Basın Sözcüsü Metin Albayrak, Fenerbahçe derbisinin ardından hakem Ali Palabıyık ve Robin van Persie'ya tepki gösterdi.

Albayrak, rakiplerinin kazanmak için maçı gerdiği görüşündeydi. Beşiktaş yöneticisi "Biz derbiye futbol oynamak için çıktık. Ama Fenerbahçe, yıllardır derbilerde yaptığı gibi yine gerginlik senaryosunu uyguladı" dedi.

Metin Albayrak, maçın hakemi Ali Palabıyık ile ilgiliyse, "Fenerbahçe takımı sürekli gerilim yaratarak oyuna yön vermeye çalıştı. Hakemin de müsade etmesiyle bunu başardılar. Hatta bir ara hakem kararlarını Fenerbahçeli futbolcular yönetti. Sen FIFA kokartlı hakemsin, daha maçın başında futbolcuların niyetini anlayıp, maçı ona göre yönetmen gerekir. Van Persie ile Oğuzhan birbiriyleriyle uğraşmaya başlamış. İkisine de sarı kart versen, bu senaryo Fenerbahçe'nin istediği şekilde gitmeyecek. Ama o uyarılarla geçiştirmeye çalıştı ve sonra kontrolü kaybetti" diye konuştu.

Beşiktaşlı yönetici, Robin van Persie'nin gecenin baş aktörü olduğu görüşündeydi. Hollandalı futbolcunun parlak bir kariyere sahip olduğunu belirten Albayrak, "Dünyanın sayılı golcülerinden olabilir ama Türkiye ve Fenerbahçe'ye ayak uydurmuş. Bu maçı Martin Atkinson yönetseydi, bu hareketleri yapabilir miydi?" sözleriyle sarı lacivertli futbolcuyu hedef aldı.

"Biz federasyondan ayrıcalık değil, adalet istiyoruz" diyen Metin Albayrak, Robin van Persie'nin ceza alması için gerekli başvuruları yapacaklarını söyledi.

Beşiktaş Basın Sözcüsü, kırmızı kart gören Dusko Tosic'e ceza vereceklerini söyledi.

Metin Albayrak bir yenilgiyle çökmeyeceklerini, ligde şampiyon olacaklarına inandığını sözlerine ekledi.