Malik Fathi, Hertha Berlin'e dönüyor

Mainz 05'in, Rus takımı Spartak Moskova'dan kiraladığı Türk kökenli oyuncu Malik Fathi'nin, daha önce oynadığı Hertha Berlin takımına dönmesi bekleniyor.

NTV Spor 07 Haziran 2011 - 09:47

Almanya 1. Ligi (Bundesliga) takımlarından Mainz 05'in, Rus takımı Spartak Moskova'dan kiraladığı Türk kökenli oyuncu Malik Fathi'nin, daha önce oynadığı Hertha Berlin takımına dönmesi bekleniyor.  Berlin'de yayımlanan "B.Z" gazetesi, Spartak Moskova takımının, Hertha Berlin'de oynamak isteyen Malik'e ihtiyaç duymadığını, oyuncuyu transfer etme opsiyonu bulunan Mainz 05'in de Türk kökenli oyuncunun önüne engel çıkartmak istemediğini yazdı.

Habere göre, Mainz 05'in menajeri Christian Heidel, Malik'in, Hertha Berlin'de oynama imkanının bulunduğunu söylediğini, ailesinin ve arkadaş çevresinin de Berlin'de yaşadığını, bu nedenle kendisini transfer etme opsiyonundan vazgeçtiklerini belirtti.

Heidel, Malik'i engellemek istemediklerini, kendisinin sportif ve insani açıdan çok değerli bir kişi olduğunu vurguladı.

Malik'in menajeri Eckart Wassong da Malik'in yeniden Hertha Berlin'de oynamak istediğini ifade etti.

Spartak Moskova'da yılda 1,8 milyon avro kazanan Malik'in, Hertha Berlin'e gelmek için bu kadar yüksek bir ücretten vazgeçebileceği, Türk kökenli oyuncuya ihtiyaç duymayan Spartak Moskova'nın da bonservis ücreti konusunda indirime gidebileceği belirtildi.

Haberde, Hertha Berlin'in menajeri Michael Preetz'in, Spartak Moskova yöneticileri ile bu konuda görüştüğü bildirildi.

Bild gazetesinde yer alan haberde de, Malik'in, 3 yıldan beri birlikte olduğu sevgilisi Annie ile hafta sonunda evlendiği ve çiftin 2 haftalığına Portekiz'e balayına gittiği ifade edildi.

Çiftin, ailelerini ve yakın arkadaş çevresini davet ederek, Grunewald semtindeki küçük bir gölün kenarında evlendiği kaydedildi.