Manchester City'de Edin Dzeko şov

İngiltere Premier Lig’de Manchester City, Edin Dzeko’nun 4 gol kaydettiği maçta Tottenham Hotspur’u deplasmanda 5-1 yenerek yoluna kayıpsız devam etti.

NTV Spor 28 Ağustos 2011 - 17:48

İngiltere Premier Lig'in 3. haftasında şampiyonluk adaylarından Manchester City, White Hart Lane'de Tottenham'a konuk oldu.

Maç boyunca rakibinden üstün bir oyun sergileyen City, Dzeko'nun 4, Agüero'nun 1 golüyle rakibini 5-1 mağlup etti ve puanını 9'a çıkartarak liderliğini sürdürdü. İlk hafta maçı ertelenen Tottenham ise henüz puanla tanışamadı.

Karşılaşmaya hızlı giren City'de Dzeko, 34. dakikada gol perdesini açarak takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi. Rakip kaleye etkili gelmeye devam eden konuk ekip, bir kez daha sahneye çıkan Dzeko ile 41. dakikada skoru 2-0'a getirdi.

İlk yarıda başka gol olmazken, City deplasmanda soyunma odasına 2-0'lık üstünlükle gitti.

İkinci yarıda da City fırtınası esti. Konuk ekibin Bosna Hersekli yıldızı Dzeko, 55. dakikada Tottenham filelerini havalandırarak takımının ve kendisinin üçüncü golünü kaydederek hat-trick yaptı.

Bu dakikadan sonra sahneye City'nin Atletico Madrid'den transfer ettiği Agüero çıktı. Arjantinli, 60. dakikada topu ağlara göndererek skoru 4-0'a getirdi.

Üst üste gelen gollerin ardından oyundan düşen Tottenham'da Younes Kaboul, 68. dakikada takımının tek golünü kaydetti: 1-4.

Maçta son sözü ise karşılaşmaya damga vuran Edin Dzeko söyledi. Yıldız oyuncu, 90. dakikada rakip kaleciyi birkez daha mağlup ederek maçın skorunu belirledi: 1-5.