Manchester United'ın yeni CEO'su belli oldu

İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester United, Ed Woodward'ın yerine Richard Arnold'ın CEO olarak 1 Şubat'ta görevine başlayacağını açıkladı.

NTV Spor 06 Ocak 2022 - 12:55
Haber Oluşturma: 06.01.2022 - 12:55 1.Güncelleme: 06.01.2022 - 15:07

2005 yılından bu yana 'da görev alan Ed Woodward, 1 Şubat itibariyle kulüpten resmen ayrılacak. İngiliz ekibinden yapılan açıklamada, görev değişimine ilişkin bilgilendirme yapılırken Woodward'ın yerine kulüp yöneticilerinden 'ın geçeceği belirtildi.

2007'de Manchester United'a katılan Arnold, ilk olarak kulüpte medya direktörü rolünü üstlenirken 2013'te yöneticiliğe yükselmişti. Arnold yaptığı açıklamada yeni göreviyle ilgili, "Bu kulübe ve taraftarlara hizmet edebilmekten dolayı son derece gururluyum." ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN: İNGİLTERE PREMIER LEAGUE PUAN DURUMU

Kulübün sahibi Glazer ailesinden Joel Glazer ise görev değişiğimine ilişkin şunları söyledi, "Ed Woodward'a 16 yıldır verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Kulübün yeni dönüşümünde Richard'ın liderliğini görmek için sabırsızlanıyoruz."

NİSAN'DA AYRILACAĞINI AÇIKLAMIŞTI
Avrupa'nın önde gelen 16 kulübün girişimiyle oluşturulan Avrupa Süper Ligi'nin bir parçası olan Manchester United'da Ed Woodward, projenin başarısızlıkla sonuçlanması ve Avrupa Süper Ligi'ne gelen tepkiler üzerine 2021'in nisan ayında takımdan ayrılma kararı aldığını açıklamıştı.

Dokuz yıldır Manchester United'da CEO olarak çalışan Woodward yönetiminde İngiliz ekibini David Moyes, Louis Van Gaal, Jose Mourinho, Ole Gunnar Solskjaer ve Ralf Ragnick çalıştırmıştı. Bu sürede Manchester United F.A Cup, İngiltere Lig Kupası ve Avrupa Ligi'ni kazandı.

TIKLAYIN: İNGİLTERE PREMIER LEAGUE GOL KRALLIĞI