Mersin'de stada makyaj başladı!

28 yıl aradan sonra tekrar Süper Lig'e çıkan Mersin İdman Yurdu'nda stadın tadilat işlemleri başladı. TFF heyeti Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda incelemelerde bulundu. İlk iş stadın ışıklandırılması.

NTV Spor 17 Mayıs 2011 - 13:38

MEHMET MİRAS - Mersin'de Tevfik Sırrı Gür Stadı yenileniyor.

Mersin İdman Yurdu'nun Spor Toto Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte TFF'nin kriterlerine uygun olması için stadı yenileme çalışmaları başladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Statlar ve Tesisler Güvenlik Müdürü Cenk Cem, Stadyum Denetleyicisi Ahmet Demirayak, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Mersin Temsilcisi Hamdi Yurdakul, Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda incelemelerde bulundu. Stadın incelemesi sırasında teknik direktör Nurullah Sağlam da stadyum hakkında bilgiler verdi.

Hamdi Yurdakul, "86 yıllık geçmişi olan ve daha önce 12 sezon günümüzün Süper Ligi'nde oynayan Mersin İdman Yurdu, 28 yıl aradan sonra yeniden tekrar döndü. TFF'nin Süper Lig kriterlerine uyum sağlaması açısından açılışından bugüne 60 yıl geçen tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadı'nda büyük onarım gerekecek. 5 Ağustos'ta liglerin başlatılacak olması süreyi oldukça daraltıyor. Stadyum ışıklandırılmasına hemen başlanılacak. Stadyumdaki onarm ve tadilatın başta soyunma, dinlenme ve masaj odalarının düzenlenmesi, basın tribününün 200 kişiye çıkartılarak şeref tribününe 10 adet loca ve kombine bilet uygulamasına geçilecek. Kombine bilet alanlar maça 5 dakika kala dahi gelse yerlerine oturup maçı izleyebilecekler. 1946 yılında temeli atılarak, 1951 yılında hizmete açılmış olan Teyfik Sırrı Gür Stadı Mersin İdman Yurdu'nun Spor Toto Süper Lig'e çıkmasıyla birlikte TFF'nin kriterlerine uygun hale getirilecek" diye konuştu.

Cenk Cem ise, "Tevfik Sırrı Gür Stadı beton ömrünün son günlerini yaşıyor. Onarım ve tadilat işleri güçlendirme ve takviye yoluyla çözülecek. Yeni stadın yapılacak olması nedeniyle bugünkü stada acil makyaj gerekiyor. Süper Lig kriterlerine uygun hala getirilmeye çalışılıyor" dedi.