Mourinho: Şans bu maçta fark yarattı

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, karşılaşmanın ardından basın toplantısında soruları cevapladı. Messi'nin kırmızı kart görüp görmemesi gerektiği tartışılan pozisyon hakkında yorum yapmaktan kaçınan Mourinho, şanssızlıktan yakındı.

NTV Spor 11 Aralık 2011 - 01:59

Kendi saha ve seyircisi önünde Barcelona'ya 3-1 kaybeden Real Madrid'de teknik direktör Jose Mourinho, Messi'nin tartışmalı pozisyonu için yorum yapmazken, Ronaldo'nun yuhalanmasıyla ilgili olarak da "Böyle şeylere vaktim yok açıkcası, cevap vermek istemiyorum" dedi.

"OYNAMAMIZ GEREKEN BİR MAÇIMIZ DAHA VAR"
Soyunma odası gayet sakindi. Bunu maçın öncesinde de söyledim. Duygusal olarak gayet dengeliyiz. Ne bizi 6 puan öne taşıyacak ne de aynı puanda bırakacak sonuç, bizim için çok büyük bir yşey değiştirmeyecekti. Tabii ki mutlu ve mutsuz olacaktık ama aynı puandayız. Oynamamız gereken bir maçımız daha var. Eğer bir sonraki maçımızı kazanırsak yeni yıla mutlu gireceğimizi biliyoruz. Tekrar ediyorum Sevilla'da puan kazanırsak mutlu olacağız.

Barcelona'nın yardımcı antrenörü Villanova'ya sağlık dilediğini söyleyen Mourinho, "Seyahat edebildiğine ve buraya gelebildiğine göre gayet iyiydi. Kendisine geçmiş olsun diliyorum" ifadelerini kullandı.

"HAKEM BENDEN DAHA İYİ GÖRMÜŞTÜR"
Messi'nin pozisyonlarıyla ile ilgili soruya ise Mourinho, "Hakem benden daha iyi görmüştür. 40-50 metre ötedeyim. Hakem daha yakındı. Bu nedenle eleştiride bulunmak istemiyorum. Televizyonda görmeden konuşmak adil olmaz" yanıtını verdi.

"Yenilginin ardından taraftara na söylemek istersiniz?" sorusuna Portekizli teknik adam, "Futbol bir oyun. Her oyunda olduğu gibi şansın da önemli bir rolü var. 1-0 iken 2-0 yapabilirdik. Normalde bunu yapmamız lazımdı. Ronaldo gibi fantastik bir oyuncu bunu yapabilir. Ayrıca ilk yarıyı dengeli devam ettirdik. İkinci yarıda Barcelona'nın ilk golü şans işiydi. Tamamen şans işiydi. Bu kez 2-2'ye getirebilirdik. Daha sonra Barcelona'nın psikolojik bir üstünlüğü oldu. Nihayet topa istedikleri gibi sahip olmayı başardılar ve durumu 3-1'e getirdiler. Böylece kendilerine güvenleri geldi ve sakinleştiler. Başka bir şanssızlığımız da Valdes'in başarısı oldu. Bence şans bu maçta fark yarattı. Futbolun bir oyun olduğunu tekrar söylemek istiyorum" cevabını verdi.

"KAZANMIŞ OLSAYDIK BEN TOPLANTIYA ÇIKMAZDIM"
"Evimizde oynadığımız için daha defansif davranmak istedik" diyen başarılı çalıştırıcı, El Clasico öncesinde yardımcısı Aitor Karanka'nın çıktığı basın toplantılarına değinerek, "Yenilginin ardından buraya ben çıkmak istedim. Kazanmış olsaydık, farklı kazanmış olsaydık, çıkmazdım. Şu anda buraya çıkıp benim sorumlulğu üstlenmem gerek" dedi.

"İLK GOL HOŞUMA GİTMEDİ"
"Bundan sonra ne olacağını bilmiyorum. İki takım da gayet hırslı ve motive. İki takım arasında ne geçeceğini hep birlikte göreceğiz" ifadelerini kullanan Mourinho, "İlk gol hoşuma gitmedi. Bir oyuncumun orta sahada topun hakimiyetinin yüzde 50-50 ayrıldığı bir yerde gole yol açması hoşuma gitmedi. Oyuncularımın korkmak ve çekinmek için bir nedeni olabilir. Kart görebilirsin bir hareket yaparken rakibe karşı çekinebilirsin. Top ortadaydı ve kazanamadık. Süper Kupa'da olduğu gibi maça biz iyi başladık ama daha sonra bir hatamız yüzünden gol yedik. Maçın kırılma anı buydu" diye konuştu.

"Barcelona'ya karşı üstün gelme formülünü bulamamış gibisiniz" sorusuna Portekizli teknik adam, "Bizden daha çok maç kazandılar ama daha çok kazanmalarını sebebi de rakiplerinden daha iyi olmaları. Sanırım haklısınız. Pepe ve Higuain'in pozisyonlarını unutup, aldığımız sonuçlara bakarsak, puanlar ortada. Önemli bir sonuç oldu. Bu tip maçlar belirleyici değil, önümüzde daha başka maçlar da var. Bu maçın sonucundan bir kupa kazanmış değiliz, bir kupa için oynamadık. Önümüzdemki maçlarda daha iyi olmaya çalışacağız" dedi.

"GUARDIOLA DEĞERLENDİRMELİ"
Bir başka muhabirin "Messi'nin oyundan atılması gerekir miydi?" şeklindeki sorusuna Mourinho, "Bence Guardiola değerlendirmeli. Buna ben cevap verirsem yine dediğim gibi adil olmaz. Pozisyondan çok uzaktaydım. Adil olmak istiyorum. Hakemler çoğu zaman hatalı kararlar verebilirler, sonuçta hakemin verdiği karar geçerlidir" dedi.

"Bugün takım neden tepki veremedi?" sorusuna "Bence bu sizin fikriniz, tepki vermeyi başardık. 2. golden sonra 2-2 yapabilirdik. 3-1'den sonra 3-2 yapma şansımız vardı. Başarısız olmuş ve sonuç alamamış olsak da takım, tepki verdi" diye konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında Ronaldo'nun yuhalanmasıyla ilgili olarak da "Böyle şeylere vaktim yok açıkcası, cevap vermek istemiyorum. Maçın keyfini çıkarmak önemli. Benim için maçı takip etmek önemli" dedi.

"Maçın anahtarı ve çözümü Barcelona'nın orta sahadaki hakimiyeti olabilir mi?" sorusuna başarılı teknik adam, "Orta sahada bir problemimiz yok. Bizim problemimiz son 10-20 dakikadaki motivasyon ve moral düşüklüğü idi. Çünkü Barcelona'nın oyunu kontrol etme, pas vermek ve topu kullanma imkanı oldu. Bence adil ve dürüst olmak gerekir. Baskı ve pres olduğunda tepki vermek çok zor" dedi.