Mourinho’ya beşlik tokat

İngiltere Ligi lideri Chelsea, Portekizli, teknik adam ile çıktığı 271 maçta ilk kez 5 gol yedi ve Tottenham’a 5-3 mağlup oldu. Menajer Jose Mourinho, karşılaşma sonrası maçın hakemi Phil Dowd'a tepkiliydi.

NTV Spor 01 Ocak 2015 - 19:22

İngiltere Premier Ligi'nde Chelsea, Tottenham deplasmanında 5-3 yenilirken, attığı ve yediği golü eşitlenen Manchester City'nin önünde averajla liderliğini sürdürdü.

4. dakikada Chadli'nin uzaktan sert vuruşunu Chelsea kalecisi Courtois kontrol etti.

16'da Kane'in içeri çıkardığı topta Chadli'nin röveşatasını kaleci Courtois kurtardı.

18'de Eden Hazard soldan müthiş götürdü. Vuruşu direkten döndü. Topu alan Oscar'ın pasını Diego Costa kale ağzında filelere gönderdi.

Brezilyalı forvet, İngiltere Premier Ligi'nde 17. Maçında 14. golünü kaydetti.

30'da Danny Rose'un pasını alan Harry Kane, içeri kat edip 25 metreden mükemmel bir vuruşla skora dengeyi getirdi.

44'te Tottenham öne geçti. İki kişi arasından sıyrılan Nacer Chadli'nin direkten dönen şutunu Danny Rose tamamladı.

+48'de Kane, ceza sahası içerisinde Cahill tarafından düşürülünce Tottenham penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Townsend skoru 3-1 yaptı.

52'de Chadli'nin pasında Harry Kane sırtı dönük olarak aldığı topu dönüp yerden bir vuruşla skoru 4-1'e taşıdı. Genç forvet bu sezon resmi maçlarda 16. golünü kaydetti.

61'de Fazio'nun kaptırdığı topta Eden Hazard, 14. asistine ulaşan Fabregas ile ver kaç yapıp Chelsea'nin ikinci golünü attı.

75'te Azpilicueta'nın soldan yerden köşeye şutunu Lloris köşeden kornere çeldi.

78'de Nacer Chadli, Harry Kane'in pasında içeri kat edip yerden bir şutla durumu 5-2 yaptı.

87'de soldan yerden ortada John Terry, kale ağzında Chelsea'nin 3. golünü kaydetti ve son 4 maçta 3. golünü attı.

Teknik direktör Jose Mourinho, Chelsea'nin başında çıktığı 271 resmi, 179 lig karşılaşmasında kalesinde ilk kez 4 gol gördü.

Portekizli teknik adam 715 maçlık teknik direktörlük kariyerinde bu maç öncesi sadece bir kez Real Madrid'i çalıştırırken 2010'dan Barcelona'dan (5-0) 5 gol yemişti.

MOURINHO İSYAN ETTİ
Menajer Jose Mourinho, karşılaşma sonrası maçın hakemi Phil Dowd'a tepkiliydi. Maçı 1-0 önde götürürken, açık bir penaltılarının verilmediğini savunan Mourinho, bir önceki maçta da benzer bir durumla karşılaştıklarını hatırlatarak, kendilerine karşı komplo kurulduğunu öne sürdü.
 
Mourinho, yıldız oyuncusu Eden Hazard'a yapılan faullere de tepkiliydi. Hakem Dowd'un pozisyonlara çok uzak kaldığı gibi, Hazard'ı da korumadığını söyleyen Mourinho; "Hazard, maçın başından beri sürekli tekme yedi. En az 10 agresif faule maruz kaldı. Bu ülkede insanlar futbolu seviyorsa, Eden Hazard'ı da seviyor olmalılar. Ancak Eden her maç rakipleri tarafından cezalandırılıyor ve hakemler hiçbir şey yapmıyor. Gelecekte İngiltere'de oynamak istemezse onu anlarım" dedi.

Son 8 maçında kalesinde sadece 3 gol gören Chelsea'nin, 1 maçta 5 gol yiyerek 3 puan yitirmesiyle, Premier Lig'de şampiyonluk yarışı iyice kızıştı. Son şampiyon Manchester City, Sunderland'ı 3-2 yenince, Londra ekibi ile puanını eşitledi. 2 takımın sadece puanları değil; attığı ve yediği goller de eşit.

Chelsea ilk 19 haftasında 14 gol yediği ligde, Tottenham karşısında beş golü kalesinde gördü.