Mourinho yoğun fikstürden şikayetçi

Premier Lig'in zorlu maç takvimi, Chelsea menajeri Jose Mourinho'yu sıkıntıya soktu. Portekizli menajer, fikstür nedeniyle oyuncuların tatil yapamamasından dert yandı.

NTV Spor 25 Aralık 2014 - 10:16

Chelsea menajeri Jose Mourinho, Premier Lig'de her sezon aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftasında yaşanan maç trafiğinden şikayetçi. İngilizlerin bir futbol bayramı olarak planladıkları takvimde, takımlar 9 gün içinde 4 maç oynuyor. Portekizli menajer, fikstür nedeniyle, noel döneminde tatil yapamayan oyuncuların büyük saygıyı hak ettikleri değerlendirmesinde bulundu.

Mourinho; "Alman futbolcular şu an plajda. İspanyollar ise Maldivler'de güneşleniyor. Ama İngiltere'de futbolcular Aralık'ın 22'sinde, 26'sında, 28'inde ve 1 Ocak'ta maça çıkıyor. Burada noel yok. Bu nedenle oyunculara saygı duyulması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Taraftarın tribünleri doldurarak, futbolculara hak ettiği değeri verdiğini belirten Mourinho, oyuncularının da ortaya koydukları futbolla bunun karşılığını verdiğini söyledi. Chelsea önümüzdeki 5 gün içinde West Ham, Southampton ve Tottenham ile oynayacak.