"Mühim olan güzel yarışmak"

Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 İlhan Cavcav Sezonu'nun en iyilerine ödüllerinin verildiği "Futbolun Süperleri" ödül törenine katılan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, böyle gecelerin futbol ailesi için önemli olduğunu söyledi.

NTV Spor 12 Eylül 2018 - 20:07
Haber Oluşturma: 12.09.2018 - 20:07 1.Güncelleme: 12.09.2018 - 21:55

İstanbul Kongre Sarayı'nda, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Digiturk CEO'su Yousef Al-Obaidly'nin ev sahipliğinde bu yıl ilk kez gerçekleştirilen organizasyon öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Terim, şöyle konuştu:

"Futbolun emekçileri, Türk futboluna hizmet eden herkes burada. Böyle geceler olmalı, hatta sık olmalı. Kazanmak ve kaybetmenin dışında yarışmanın güzelliği ve bu yarışma sonunda hep beraber bir araya gelip alkışlanmak, alkışlamak... Futbol ailesi olarak sohbet etmek, hasret gidermek bence hepimizi birbirine daha çok yakınlaştırır. Ödül alanları şimdiden tebrik ediyorum. Ödül almak güzel şeydir, demek ki bir şeyler yapmışsınızdır. İtici bir güçtür. Manevi olarak sizi dinamik tutar ve sonraki yarışmalara hazırlar. Onun için alanı almayanı, vereni vermeyeni, herkesi tebrik ediyorum."

Fatih Terim "Çok uzun yıllardır böyle bir şeyin olması gerek. Futbol ailesinin bir araya gelmesi, başarıların ödüllendirilmesi veya yeni sezona başlarken iyi dileklerin bir arada konuşulması gerek. Böyle geceler Türk futbolunu, kulüpleri birbirine yakınlaştırır. Herkes özlem giderir. Daha evvel UEFA'da, FIFA'da, Altın Top yarışmalarında gördüğümüz o güzellik bu gece burada var. Birçok antrenör yarışıyoruz, her sene birileri yukarıda, birileri aşağıda kalıyor ama sonuç yarışmak. Bu yarışmada ön var, 2-3-5 var ama mesele bu yarışmanın içinde olmak. Ben veya başkasının ödülü alması hiçbir şeyi fark ettirmez. Mühim olan güzel yarışmak. Ömür boyu kimse kazanmaz, ömür boyu kimse kaybetmez. Mesele kazanmak ya da kaybetmek değil, centilmence yarışmak" dedi.

MARİANO: ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM
Galatasaraylı futbolcu Mariano, böyle bir geceye katılmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, "Takımımız çok iyi bir performans gösterdi ve güzel bir şampiyonluk geldi. Bunun ardından böyle bir geceye katılacağımız için çok mutluyuz. Sadece biz değil mutlaka diğer takımlardan arkadaşlarımız da olacak. Onların da gösterdiği performanslar var. Böyle güzel bir gecede performanslar değerlendirilecek." ifadelerini kullandı.

Sarı-kırmızılı takımın yerinin UEFA Şampiyonlar Ligi olduğunun altını çizen Brezilyalı futbolcu, şunları kaydetti:

"Geçen sene çok önemli bir şampiyonluk var. Şampiyon olmamızdaki en önemli amaçlardan biri tekrar ait olduğumuz yer olan Şampiyonlar Ligi'ne dönmekti. Her oyuncunun, her takımın mücadele etmek istediği bir yer. Tüm büyük takımlar orada olacak. Biz de orada olacağız. Ben de sarı-kırmızılı formayla hem taraftarlar hem camia için, Şampiyonlar Ligi'nde takımımı başarılı bir yere taşımak için elimden gelenin en iyisini yapacağım."