Newcastle'ı bekleyen tehlike!

Newcastle United'da, soyunma odasının resmi dili Fransızca’ya döndü! Kadrosunda 14 tane Fransızca bilen oyuncu bulunduran Newcastle için bu durum beraberinde sorunları da getirebilir. Uzun yıllar Preimer Lig’de forma giyen Fransız oyuncu Steed Malbranque, Newcastle'ı gruplaşma tehlikesine karşı uyardı.

NTV Spor 24 Ocak 2013 - 13:25
Premier Lig'in ilk yarısında beklentilerin uzağında kalan Newcastle United, ara dönemde yaptığı transferlerle kadrosunu güçlendirmeyi sürdürüyor. Ancak kadroya katılan futbolcuların tümünün anadilinin Fransızca olması beraberinde bazı sorunları da gündeme getirebilir. Zira St James Park'ta Fransızca konuşan futbolcu sayısı 14'e çıktı.
 
Preimer Lig'de 10 sezon boyunca Fulham, Tottenham Hotspurt ve Sunderland formaları giyen Steed Malbranque, bu durumun Newcastle United'ın aleyhine dönebileceğini söyledi. Newcastle teknik heyetinin de Fransızca konuştuğuna dikkat çeken tecrübeli oyuncu, "Soyunma odasında problem çıkabilir. Fransız oyuncular kendi vatandaşlarıyla beraber olacaktır. Bazıları İngilizce bile bilmiyor. Bu durumda öğrenmeye bile gerek görmeyecekler. Gruplaşma bir takım için en büyük problemdir " dedi.
 
2001 yılında Lyon'dan Jean Tigana'nın çalıştırdığı Fulham'a transfer olduğunda  takımda Fransız oyuncular  Alain Goma, Sylvain Legwinski ve Steve Marlet'in de yer aldığını hatırlatan Malbranque, "Fulham'da büyük problemler yaşamadık ama Fransız oyuncular genellikle kendi aralarında görüşüyordu" diye konuştu.
 
Malbranque'nin  eleştirilerine destek veren Liverpool'un eski menajeri Gerard Houllier de "Fransızların Fransızca konuşmasını engelleyemezsiniz. Soyunma odasında dengeler bozulacaktır." ifadesini kullandı.