Önce 'Tanrı'nın Eli' sonra 'Yüzyılın golü'

Futbol tarihinin gelmiş geçmiş en iyi isimlerinden Diego Armando Maradona, 34 yıl önce bugün İngiltere karşısında tarihin en çok konuşulan iki golüne imza attı.

NTV Spor 22 Haziran 2020 - 09:10

Tarih 22 Haziran 1986. Yer Meksika'nın ünlü Aztek Stadyumu. ile İngiltere, Falkland Savaşı'ndan sadece 4 yıl sonra 1986 Dünya Kupası çeyrek finalinde birbirlerine rakip oldu. Arjantin'in İngiltere'yi 2-1 yenerek yarı finale çıktığı maçta goller Diego Armando 'dan geldi. 

 

51. dakikada 1.65'lik Maradona, Hodge'ın ters vuruşunda 1.83'lük kaleci Shilton karşısında dezavantajını elle avantaja dönüştürürken; eliyle dokunarak meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Arjantinli daha sonra 'Golü elle mi attın?' sorularına "Tanrı'nın eli" yanıtını verirken; dünya kupalarının tarihinin en tartışmalı golüne getirdiği tanım hafızalara kazındı.

MARADONA'DAN YÜZYILIN GOLÜ
İngilizler bu golü ve Maradona'yı asla affetmezken, efsanesinin 4 dakika sonra attığı 2. gol önünde herkes saygıyla eğildi. Arjantin'in 10 numarası, Hector Enrique'den aldığı topu 60 metre sürerek Peter Beardsley, Peter Reid, Terry Butcher, Terry Fenwick ve Peter Shilton'ı; sonra yine Butcher'ı alt ederek ağları havalandırmıştı.

Yarı finalde Belçika'yı 2-0 yenen Arjantin, finalde ise Batı Almanya karşışında elde ettiği 3-2'lik galibiyetle tarihinde 2. Dünya Kupası'na ulaşmıştı. Arjantin, 2. ve son Dünya şampiyonluğuna bu turnuvada ulaşmıştı.