"Penaltı vuruşlarında nasıl kazanılır"

Ligde zirveden uzaklaşan Manchester United, Federasyon Kupası'nın ardından Lig Kupası'ndan da elendi. Kırmızı Şeytanlar, penaltıları giden yarı final rövanş maçında, kullandığı 5 penaltı vuruşunun sadece 1'ini gole çevirebildi. Bu durum, United Menajeri Moyes'un, 3.5 yıl önce; "Penaltı vuruşlarında nasıl kazanılır" başlıklı makalesini gündeme getirdi.

NTV Spor 23 Ocak 2014 - 15:54

Manchester United'ın, Lig Kupası'na penaltı vuruşlarıyla veda etmesinin ardından, İngiliz basını, Kırmızı Şeytanlar'ın menajeri David Moyes'un, 2010 yılında bir gazeteye yazdığı makaleyi gündemine taşıdı.

Moyes, 3.5 yıl önce Sunday Times gazetesinde yer alan makalede, penaltı vuruşlarını etkin kullanmanın şifrelerini anlatmıştı. İskoç Menajer; "Penaltı vuruşlarında nasıl kazanılır" başlığını taşıyan makalede, beyaz noktaya gelen futbolcuların, 11 metreden topu nasıl filelere buluşturacağını anlatmıştı.

O dönemde Moyes'un yazdığı bu makalenin yeniden ilgi çekmesinin nedeni ise United'in, Sunderland maçında kullandığı 5 penaltı vuruşundan sadece birinde isabet sağlaması.

Bununla birlikte David Moyes'un takımdaki penaltıcıları Robin Van Persie ile Wayne Rooney'in sakatlıkları nedeniyle bu karşılaşmada görev alamaması, United'ın penaltı kabusunun diğer önemli bir nedeni olarak gösteriliyor.