Pereira'nın kadro taktiği!

Fenerbahçe'de Teknik Direktör Vitor Pereira, Lig - Kupa ve UEFA Avrupa Ligi'nde tüm oyuncularından yararlanmaya çalışıyor. Portekizli teknik direktörün hem tüm oyuncularını kullanma düşüncesi hem de maç kadrosunu karşılaşmaların başlama saatine yakın bir zaman diliminde açıklaması oyuncuları hırslandırıyor.

NTV Spor 02 Mart 2016 - 07:08

Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira'nın tüm oyuncularını hazır tutma çabaları ve kadro yapısı, oyuncuları hırslandırmış durumda.

Sezon başından beri kadroyu dengeli kullanmaya çalışan Portekizli çalıştırıcı, şu ana kadar üç kulvarda toplam 30 oyuncuya en azından 90 dakika oynama şansı verdi. Genç oyuncuların da kupada dahil olduğu kadroda sezon boyunca Pereira'nın en fazla süre verdiği isimler ise sırasıyla Mehmet Topal, Nani ve Simon Kjaer oldu.

Pereira gelişinden itibaren ilk 11'i maç saatinde takıma açıklıyor. Bu yeni sistem, herkesi kendini daha hazır tutmaya zorladı. Bunun da etkisiyle hazır olan oyuncuların daha fazla süre almak istemeleri zaman zaman sorun da yaratmış göründü. Bu süreçte daha fazla forma giymek isteyen oyuncuların huzursuzluğu da oldu. Oyundan alınan Robin van Persie, Fernandao, Diego, Volkan Şen ve son derbide ise Alper Potuk, zaman zaman memnuniyetsizliklerini belli etti.

Bu durum bir yandan sorun gibi görünse de oyuncuların oynama hırsı teknik ekibi sevindiriyor. Takımdaki hazır futbolcu sayısını olabildiğince fazla tutmaya çalışan Pereira da üç kulvarda rotasyon yaparak takımını korumayı amaçlıyor.