Perez'in Mourinho'ya güveni tam

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, şampiyon olmamalarına rağmen teknik direktör Jose Mourinho'ya güvendiğini söyledi.

NTV Spor 07 Haziran 2011 - 09:20

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, geçen sezon şampiyonluğu Barcelona'ya kaptırmalarına karşın, Teknik Direktör Jose Mourinho'ya güveniyor. Perez, Mourinho'nun dünyanın en iyi teknik direktörü olduğunu savundu.

Real Madrid geride bıraktığımız sezonda La Liga'yı Barcelona'nın ardından 2. sırada tamamladı. Takım şampiyonlar ligine de yarı finalde yine Barcelona karşısında veda etti. Kral Kupası finalinde ise ezeli rakibini uzatmalarda yenerek şampiyon oldu. Sezonun son bulmasıyla birlikte, Genel Direktör Jorge Valdano ile büyük sorunlar yaşayan Teknik Direktör Mourinho, tüm ipleri eline geçirdi. Valdano'nun görevine son verildi; Mourinho'ya, İngiltere'deki menajerlere benzeyen yetkiler tanındı. Başkan Florentino Perez, Portekizli teknik adama gereğinden fazla yetki tanındığı iddiaları karşısında.

Sessizliğini bozdu. Mourinho'yu dünyanın en iyi teknik direktörü olarak tanımlayan Perez; "Harika ve çok genç oyuncularımız var. Dünyanın en iyi teknik direktörüne sahibiz. Geride bıraktığımız sezonu temel atma işlemi olarak görüyoruz. Kral Kupası, yakın gelecekte kazanacağımız birçok kupanın ilkiydi" diye konuştu. Transfer çalışmalarına Hamit Altıntop ve Nuri Şahin'i kadrosuna katarak başlayan Mourinho, Atletico Madrid'den ayrılmak istediğini açıklayan Sergio Aguero ile de yakından ilgileniyor. Geçen sezon forvet hattında büyük sıkıntı çektiklerini hatırlatan Mourinho, Higuain ve Benzema'nın takımda kalacağını; Adebayor'un da satın alma opsiyonunu kullanacaklarını açıklamıştı.