"Real lider olsaydı sezon bitirilirdi"

Barcelona'nın eski başkana Joan Gaspart, ligin yeniden oynatılmasını değerlendirdi tartışmalı bir yorumda bulundu, "Real Madrid, lider olsaydı sezon bitirilirdi."

NTV Spor 28 Mayıs 2020 - 08:31
Salgın nedeniyle verilen araya Barcelona, ezeli rakibi Real Madrid'in 2 puan önünde lider girmişti. Barcelona, bu sezon da ligi en üst sırada tamamlarsa, üst üste 3. şampiyonluğunu elde edecek. 

İSPANYA LİGİ PUAN DURUMU

Corana virüs nedeniyle ara verilen İspanya Ligi ile ilgili çarpıcı bir yorum geldi. Barcelona'nın eski başkanı Joan Gaspart, bitime 11 hafta kalan ligin yeniden oynanmasıyla ilgili olarak, tertulia del 10 del Barca isimli internet sitesine konuştu ve "Salgın nedeniyle ara verilmeden önce Real Madrid lider olsaydı, La Liga bitirilirdi" diye konuştu.

İki aylık aranın ardından önümüzdeki ay yeniden başlayacak La Liga'da Barcelona, Real Madrid'in 2 puan önünde lider durumdayken, 2000-2003 yılları arasında Barcelona'nın başkanlığını yapan Joan Gaspart, takımın durumuyla ilgili de konuştu ve Neymar'ın yeniden takıma katılmasından memnuniyet duyacağını açıkladı. Gaspart; "Neymar'ı Barcelona'da görmekten mutluluk duyarım. Onun taktıma hala katkıda bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.

MESSI: BÖYLE BİR ŞEYİ ASLA HAYAL EDEMEZDİM
Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi ise salgınla ilgili sponsoru olan giyim firması adidas'ın blog'una açıklamalar yaparken; "Kimsenin bu gelenle ilgili bir şey bildiğini zannetmiyorum. Bazıları dünya çapında salgının zaman zaman gelebileceği konusunda uyarılarda bulundu; ancak böyle bir şeyi asla hayal edemezdim" demişti.

"Bilinmezlik içerisinde yaşamak ve çalışmak asla kolay değil" ifadelerini kullanan Lionel Messi, "Özellikle daha önce duyulmamış bir şeyle karşı karşıya kalmak zor. Hepiimiz tam olarak ne zaman biraraya gelip çalışacağımızı, antrenmanlara başlayacağımızı ve yeniden maç yapacağımızı merak ediyoruz. Herhangi bir oyuncu için sahaya odaklanmak çok kritik bir öneme sahip" sözleriyle yaşanılan belirsizliğe vurgu yapmıştı.