Premier Lig | Arsenal Bukayo Saka'yla sözleşme yeniledi

Arsenal, Bukayo Saka'yla uzun süreli yeni bir sözleşme imzalandığını açıkladı.

Batuhan Özokan - NTV Spor 23 Mayıs 2023 - 13:23

ekibi , altyapısından yetişen ile sözleşme yeniledi.

Londra ekibinden yapılan açıklamada Saka'nın kontratının uzatıldığı belirtirken sözleşme süresine ilişkin bilgi verilmedi.

İngiliz basınında yer alan haberlerde ise sözleşmenin 2027'ye kadar geçerli olacağı ifade edildi. Ek olarak Saka'nın yıllık ücretinin 15 milyon sterlin olacağı aktarıldı.

Kulübün sportif direktörü Edu yaptığı açıklamada, "Bukayo'nun sözleşmesini uzatmak herkes için mutluluk verici. Bukayo'nun altyapıdan A takıma olan harika yolcuğunu deneyimlemek gurur verici bir an." ifadelerini kullandı.

Arsenal Teknik Direktörü Mikel Arteta ise şunları söyledi, "Bukayo'nun sözleşmesini uzatmış olmak harika bir gelişme. En iyi genç oyuncularımızı kadroda tutmak, ilerlemenin bir anahtarı. Harika bir yetenek olmasının yanı sıra Bukayo çok özel bir insan."

Bukayo Saka'nın kariyeri

8 yaşında Arsenal altyapısına katılan Bukayo Saka, 2019/20 sezonunda A takıma yükseldi.

Bu sezon hem gol hem de asistte çift haneleri yakalayan İngiliz oyuncu 47 maçta süre aldı. Saka bu karşılaşmalarda 14 gol ve 11 asist kaydetti.

8 Ekim 2020'de ilk kez İngiltere Milli Takım formasını giyen Bukayo Saka, 26 maçta süre alırken 8 gol kaydetti.

Saka, 2020/21 ve 2021/22 sezonlarında Arsenal'de sezonun oyuncusu seçildi ve Thierry Henry'den sonra bu başarıyı gösteren ilk oyuncu oldu.