''Reyting aldıracak çok şey söylenebilir ama...''

Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-0 mağlup eden Yeni Malatyaspor'un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu bu sonucun kendileri için sürpriz olmadığını söyledi.

NTV Spor 12 Aralık 2020 - 18:43
Haber Oluşturma: 12.12.2020 - 18:43 1.Güncelleme: 12.12.2020 - 19:38

Fenerbahçe deplasmanından 3-0'lık galibiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu karşılaşmayı değerlendirdi.

Oyuncularını tebrik eden Hamzaoğlu, bu sonucun sürpriz olmadığını ve bu maçtan iyi bir sonuç alacaklarını bildiğini ifade etti.

''Haftalardır hayal ettiğimiz şeyleri gerçekleştirdik''

''Bugün, haftalardır hayal ettiğimiz şeyleri gerçekleştirdik. Zaten adım adım bu oyunu oynayacağımızın belirtilerini veriyorduk. Bugün de düşündüğümüz her şeyi sahaya yansıttık. Her hafta daha iyiye doğru gidiyoruz. Maç öncesi sakindim ve buradan iyi bir sonuçla ayrılacağımıza inanıyordum. Tabii ne olursa olsun Fenerbahçe ile oynayacağımızın da farkındaydık.''

''Reyting aldıracak çok şey söylenebilir ama...''

''Oyuncularımı tebrik ediyorum. Mücadeleyi son ana kadar sürdürdük. Fenerbahçe'ye de başarılar diliyorum. Böyle bir maç bekliyordum. Bu sonuç benim için sürpriz olmazdı. Ancak bugün kaybedebilirdik de. Bugün biz istediklerimizi sahada uyguladık ve kazandık. İyi bir takımımız var, iyi oyuncularımız var. Bu maçtan sonra reyting aldıracak çok şey söylenebilir ama ben susma hakkımı kullanıyorum. İnşallah herkes bu sonuçtan bir şeyler çıkarır.''

''Umarım herkes ders çıkarır''

''Tabii sosyal medyayı herkes takip ediyor. Ben bakmıyorum, ilgilenmiyorum ama kulağıma geliyor tabii. Kimseye kızmıyorum ama sadece üzülüyorum. Ülkemizde bir şeyler yapmaya çalışan insanları engellemek isteyen bir merci var. Sosyal medyayı kötüye kullanırsanız insanlar peşinizden gitmeyi seviyor. Biz bunlara aldırış etmeden doğru bildiğimizden vazgeçmedik. Hatalar olacaksa bizim kararlarımızın sonucunda olsun. Bunun bedelini ödemek bize ağır gelmez. Ben oyuncularımdan memnunum. Zaten artık rakipler eleştirmiyor sizi. Gerek de kalmıyor. Kendi taraftarlarınız sizi yerden yere vuruyorlar. Umarım herkes ders çıkarır''

Bu galibiyeti unutup ayaklarını yere sağlam basmaları gerektiğinin önemini vurgulayan Hamzaoğlu, "Bu maç bizi hedeflerimizden koparmamalı. Güzel bir oyun oldu, keyifli bir akşam yaşadık. Net bir skorla iyi bir galibiyet elde ettik. Fenerbahçe'ye karşı deplasmanda böyle oynamak kolay değil. Oyuncularımı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Maçtan önce yaptıkları analizlerle rakiplerinin zaaflarını tespit ettiklerini ve bunu güzel bir şekilde uyguladıklarını anlatan Hamzaoğlu, "Fenerbahçe'yi şu planla yenersiniz gibi bir şey söylemek mümkün değil, benim haddime de değil ama rakibimizi iyi çalıştık. Galibiyete Fenerbahçe üzerinden değil de bizim takımımız üzerinden bakmak önemli. Takım bütünlüğümüzü koruduk." değerlendirmesinde bulundu.