Sahte bomba tepkisi!

Manchester United-Bournemouth maçının, bir güvenlik şirketinin tuvalette unuttuğu sahte bomba nedeniyle ertelenmesi tepkileri beraberinde getirdi.

NTV Spor 17 Mayıs 2016 - 14:23

Manchester United-Bournemouth maçının ertelenmesine yol açan olayın tüm ayrıntılara ortaya çıktı. Tribünlerin maçtan hemen önce boşaltılmasına, özel bir güvenlik şirketinin yaptığı tatbikat neden oldu. Söz konusu şirket çalışanlarından, çarşamba günü stada yerleştirdiği 14 sahte bombayı bulmasını istedi. Ancak sahte bombalardan biri tuvalette unutuldu. Maç günü yapılan arama sırasında, işte unutulan bu sahte bomba tribünlerin boşaltılmasıyla sonuçlanan güvenlik önlemlerini tetikledi. Manchester Belediye Başkanı, olayı "büyük bir fiyasko" olarak nitelendirdi. Tüm sorumluluğu üzerine alan güvenlik şirketinin sahibi ise büyük bir utanç duyduğunu ifade etti. 

United Yönetim Kurulu Başkanı Ed Woodward ise tribünleri boşaltarak en doğru kararı verdikleri görüşündeydi. Sahte bombanın, Manchester United'a maliyeti ise 3 milyon sterlin oldu... United yönetimi, taraftarların bilet paraları ve yolculuk masraflarının geri ödeneceğini; erteleme maçının ise bileti bulunan taraftarlar için ücretsiz olacağını açıkladı.