"Şampiyonluk şansımız tehlikeye giriyor"

Manchester United menajeri Louis van Gaal, sezon öncesi hazırlıklarını sıkıntılı sürdürüyor. Sponsorları memnun etmek için Amerika Birleşik Devletleri'ne sürüklenmelerine tepki gösteren van Gaal, şampiyonluk şanslarını tehlikeye attıklarını savundu.

NTV Spor 23 Temmuz 2014 - 13:40

Manchester United, sadece bir futbol kulübü değil; aynı zamanda dev bir şirket...

United yönetimi, sponsorlarının taleplerini karşılamak için takımı bu sezon da Amerika Birleşik Devletleri'ne götürdü. Oyuncular, 2.5 hafta sürecek Birleşik Devletler kampında birçok hazırlık maçına çıkacak ve yaklaşık 20 bin kilometre yol yapacak.

Bu durum, yeni menajer Louis van Gaal'in hiç de hoşuna gitmiyor...

Van gaal, Birleşik devletler'deki ilk basın toplantısında bu hoşnutsuzluğunu açıkça dile getirmekten de kaçınmadı. Van Gaal sözlerine, Los Angeles trafiği nedeniyle, kariyerinde ilk kez bir basın toplantısına geç kaldığı için özür dileyerek başladı. Yönetimin kamp planlarının, şampiyonluk şanslarını tehlikeye attığını dile getiren van Gaal; "Görevi kabul ettiğimde Amerika turu zaten ayarlanmıştı. Böylece sponsorların da ne kadar önemli olduğunu görmüş oldum. Şu anda bu duruma uyum sağlamak zorundayım" dedi.

Van gaal şimdiden, gelecek yıl bu kadar uzun yolculuklarla dolu bir kamp çalışması yapmaya yanaşmayacağını da söyledi. United yönetiminin bu talebi kabul edip etmeyeceği sorulan deneyimli menajer; "Patron benim ve gelecek yıl benim kurallarımın geçerli olması için elimden gelen herşeyi yapacağım. Yönetimin da bu konuda zorluk çıkaracağını sanmıyorum" dedi.