Samsunspor’un ismi değişti

TFF 2'nci Lig takımlarından Samsunspor, isim değişikliği için Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) yaptığı başvuru onaylandı. Böylece Samsunspor'un yeni ismi 'Yılport Samsunspor' oldu.

NTV Spor 19 Ekim 2018 - 17:50

'un sezon başında TFF'ye isim değişikliği ve şirketleşme için yaptığı başvuru dün itibariyle onaylanarak Kırmızı Beyazlı takımın ismi 'Yılport Samsunspor' olarak değiştirildi. TFF'den yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: 

"Samsunspor Kulübü Derneği, federasyonumuza başvurarak Yılport Holding Anonim Şirketi ile imzaladığı sponsorluk sözleşmesi gereğince, kulübün tüzel kişiliğinin baki kalması kaydıyla, 2018-2019 sezonunda federasyonumuz nezdinde liglere katılım isminin 'Yılport Samsunspor' olarak kayıtlarda yer almasını talep etmiştir. Dosya evrakının incelenmesi neticesinde, gerekli evrakın federasyonumuza iletildiği görülmüş olup, Samsunspor Kulübü Derneği'nin 2018-2019 sezonu sonuna kadar müsabakalara 'Yılport Samsunspor' ismi ile katılmasının kabulüne, TFF Yönetim Kurulu'nun 17 Ekim 2018 tarih ve 100 sayılı toplantısında karar verilmiştir."

Buna göre Kırmızı Beyazlı takım 2018-2019 sezonunda maçlara 'Yılport Samsunspor' adıyla çıkacak.