Şenol Güneş, Fatih Terim'i geçti

Süper Lig'de Beşiktaş, sahasında Ümraniyespor'u 5-2 mağlup etti. Şenol Güneş, ikinci dönemine galibiyetle başladı. 51. takımı yenen Güneş, Fatih Terim'i geride bırakmayı başardı.

NTV Spor 30 Ekim 2022 - 19:07

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasında HangiKredi Ümraniyespor'u ağırlayan 'ta teknik direktör ikinci döneminin ilk maçına çıktı.

Atakaş Hatayspor mağlubiyetinin ardından teknik direktör Valerien Ismael ile yollarını ayıran siyah-beyazlılarda göreve getirilen Şenol Güneş, ikinci dönemine Ümraniyespor önünde start verdi.

Bu karşılaşma aynı zamanda deneyimle teknik direktörün siyah-beyazlı takımda 200. resmi maçı oldu.

Dört sezon süren ilk döneminde siyah-beyazlı takımın başında 199 resmi maça çıkan Güneş, bu müsabakalardan 117 galibiyet, 46 beraberlik ve 36 yenilgi almıştı.

Beşiktaş, sahadan 5-2 galip ayrıldı. Siyah Beyazlılar'ın gollerini Cenk Tosun (2), Weghorst (2) ve Tayyip Talha kaydetti. Siyah Beyazlılar'da Cenk Tosun, bir golün de asistini yaparken; Beşiktaş, bu sezon ilk kez bir maçı 5 golle tamamladı.

ŞENOL GÜNEŞ FATİH TERİM'İ GEÇTİ

Opta verilerine göre; Şenol Güneş, 'i (50) geride bırakarak Süper Lig tarihinde en fazla takımı mağlup eden teknik direktör oldu (51).