Şenol Güneş'ten EURO 2020 yorumu: Biz orada ezildik!

A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, EURO 2020 sonrası ilk kez basın toplantısı düzenledi.

NTV Spor 08 Temmuz 2021 - 09:20
Haber Oluşturma: 08.07.2021 - 09:20 1.Güncelleme: 08.07.2021 - 11:17

Millilerin EURO 2020'deki performansını değerlendiren A Milli Takım Teknik Direktörü , "Futbolcularımız ve Türk milleti bu sonuç ve oyunu hak etmedi. Hayal kırıklığı ama teslimiyet değil" dedi.

"Ne futbolcularımız ne de milletimiz bu sonucu hak etti" diyen tecrübeli teknik adam "Bu bir hayal kırıklığıdır. Oyuncularımın da üzüldüğünü görüyorum. Uçağa ilk bindiğimizden itibaren oyuncularımla tek tek konuştum. Oyun dışında olumsuzluk olmadı. Oyuncular hem travma yaşamış oldular. Onların da analizlerini, görüşlerini aldım. O kadar çok sebepler sayıldı ki... Sert eleştirileri anlıyorum. Ben de bu oyunu içime sindiremiyorum. Haklılığımız sorumluluğumuzu kenara atmaya neden olmaz. Takımımıza, ülkemize baktığımızda meydan okumayı, cesaret etmeyi severiz. Herkes şunu bilsin ki sıradan bir takım değiliz. Ama nereden nereye geldiğimizi biliyoruz. Dünya Kupası hedefimiz olduğunu ilk günden söyledik. İlkini başardık, gruptan çıkamadık. Burada da hak ettiğimiz bir sonucu aldık. Başkan ve yönetim kurulu bize her türlü imkanı sağladı." şeklinde konuştu.

"BİZ ORADA YIKILDIK"
Şenol Güneş, "Biz orada ezildik. O kadar büyük bir yanılsama oldu ki oyuncular olumsuz etkilendi. Kamuoyundan etkilendiler. Ama Galler maçında ilk 25-30 dakika oyunda değildik. Golü yedik. Kazanması gereken bir takım olarak çıkmamıza rağmen... Belki özgüven fazlalığı yaşadık. İtalya maçına iştahlı çıktılar, değişiklik yapmak zorunda kaldık." dedi.