"Sezona hazır bir şekilde başlamak istiyoruz"

Karşıyaka Teknik Direktörü Sait Karafırtınalar, genç kadrolarını deneyimli futbolcularla güçlendirdiklerini ve lige hazır bir şekilde başlamayı planladıklarını söyledi.

NTV Spor 17 Temmuz 2013 - 09:28

PTT 1. Lig takımlarından Karşıkaya yeni sezon hazırlıklarına Nevşehir'in Avanos ilçesinde devam ediyor.
     
İzmir'deki çalışmalarını tamamladıktan sonra ilk etap çalışmaları için Avanos'a gelen Karşıyaka, Avrasya Otel'de günde yaptığı çift idmanla yeni sezona hazırlanıyor.
     
Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan teknik direktör Sait Karafırtınalar, Avanos'a yeni geldiklerini ve buradaki çalışmaları değerlendirmek için zaman geçmesi gerektiğini belirterek, iklimsel şartlar ve çalışma ortamının iyi olmasından dolayı Avanos'u kamp yeri olarak seçtiklerini söyledi.
     
Takımlarının genel olarak genç oyunculardan oluştuğunu, tecrübeli oyuncularla da takımı takviye ettiklerini ve buraya gelmeden önce İzmir'de10 idman yaptıklarını kaydeden Karafırtınalar, "Takımımız ilk toplandığında çoğunluğu gençlerden oluşan bir kadroydu. Geçen seneden mukavelesi devam eden bir tane bile oyuncumuz yoktu. İkinci haftada kadroyu oluşturduk. Onlarla da bir 10 idman yaptık. Birinci hazırlık dönemi olarak Avanos'u söyleyebiliriz. Önceki senelerde de burayı tercih ediyordum. Çalışma ortamı çok güzel. Burada kaynaşma ortamını yakalayacağımızı düşünüyorum. Genç bir ekibiz. Takımı deneyimli oyuncularla da biraz güçlendirdik. Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirip lige hazır bir şekilde başlamayı planlıyoruz" dedi.
     
YENİ TRANSFER BİCİK  DE KAMPA KATILACAK
Nevşehir'de hazırlık maçı yapma fırsatı da bulacaklarını bugün aynı otelde kamp yaptıkları 1461 Trabzon ile ilk hazırlık maçlarını oynayacaklarını ifade eden Karafırtınalar, Mersin İdmanyurdu'ndan transfer ettikleri kaleci David Bicik'in de  bugün Avanos kampına dahil olacağını söyledi.
     
Genç bir kadro kurdukları için Karşıyaka için önceliğin yapılanma olduğunu ama şampiyonluk için de ellerinden geleni yapacaklarını belirten Karafırtınalar, "Direkt hedefimiz şampiyonluk diye buraya gelmedik. Genç bir kadro kurduk, Karşıyaka için öncelikli olan yapılanmadır. Mutlaka gönlümüzde bir  aslan yatıyor şampiyonluk için. Neden biz olmayalım" diye konuştu.