SONUNDA BEKLENEN OLDU...

Wayne Rooney, Manchester United'ın ardından İngiltere Milli Takımındaki yerini de kaybetti. İngiltere Menajeri Gareth Southgate, deneyimli oyuncunun Slovenya ile oynanacak maça yedek kulübesinde başlayacağını açıkladı.

NTV Spor 11 Ekim 2016 - 08:18
Haber Oluşturma: 11.10.2016 - 08:18 1.Güncelleme: 11.10.2016 - 09:39

İngiltere'nin Malta ile oynadığı son maçta Wembley tribünlerinin bir bölümü tarafından ıslıklanan Wayne Rooney, ilk 11'deki yerini kaybetti. Menajer Gareth Southgate, deneyimli oyuncunun Slovenya ile oynanacak maça yedek kulübesinde başlayacağını doğruladı.

Rooney’nin yokluğunda kaptanlık pazubandını Jordan Henderson'ın takacağını söyleyen Southgate, Rooney'yi yedek bırakma kararının taktiksel olduğunu savundu. Manchester United'da da son 3 maça yedek kulübesinde başlayan Rooney, zor günler geçirdiğini kabul etti.

Milli takım formasıyla son 12 maçta 1 golü bulunan Rooney; "Yedek kalmanın utanılacak bir yanı yok. Ancak zor bir dönem geçirdiğimi inkar edemem. Bu futbolun bir parçası. Çok çalışmaya devam etmeli ve kulübüm ile ülkem yeniden göreve çağırdığında hazır olmalıyım" dedi.

Yedek kalacağı günün eninde sonunda geleceğini bildiğini dile getiren Rooney; "Hala 20 yaşımda yaptıklarımı yapabileceğimi düşünecek kadar saf değilim. Ancak bazılarınızın beni gördüğü gibi 35-36 yaşında da değilim. Sadece 30 yaşındayım ve hala oynadığımda çok yararlı olacağımı biliyorum" diye konuştu.

Wayne Rooney, 117 kez giydiği milli formayla 53 gol attı. Rooney halen milli takım tarihinin en golcü oyuncusu unvanını elinde tutuyor.