Sporting'de 19 futbolcu kadro dışı

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Atletico Madrid'e deplasmanda 2-0 yenilen Sporting Lizbon'da 19 futbolcu kadro dışı bırakıldı.

NTV Spor 06 Nisan 2018 - 23:45
Haber Oluşturma: 06.04.2018 - 23:45 1.Güncelleme: 06.04.2018 - 23:51

Sporting Lizbon'un Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi maçında Atletico Madrid'e 2-0 yenilmesi üzerine kulüp başkanı Bruno Carvalho, futbolcuları sert bir şekilde eleştirdi. Oyuncuların da buna yanıt vermesi üzerine kulüp 19 futbolcuyu kadro dışı bıraktı.

Takım kaptanı Rui Patricio, Instagram ve Facebook hesabından başkanın açıklamalarına yanıt verdi ve "Kazanırız, berabere kalırız bazen de kaybederiz. Kaybetmek de futbolda olan bir sonuçtur. Kulüpteki herkes de kayıptan sorumludur. Kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmeye, elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz. Başkanın halka açık yaptığı açıklamalar, istemediğimiz türden şeylerdi. Sadece futbolcuların suçlanması, içinde bulunduğumuz durumu zorlaştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz" ifadelerini kullandı.

Bu sözleri daha sonra bazı futbolcular da sosyal medyadan paylaştı. Olayın büyümesi üzerine kulüp aynı paylaşımları yapan Rui Patricio, Fabio Coentrao, Ristovski, William Carvalho, Battaglia, Bruno Fernandes, Piccini, Palhinha, Coates, Acuna, Gelson, Podence, Bruno Cesar, Montero, Bryan Ruiz, Ruben Ribeiro, Rafael Leao, Doumbia ve Wendel'in aralarında olduğu 19 ismi kadro dışı bıraktı. 

Portekiz basını A takımdan sadece 6 kişinin yer alabileceği Paços ile Pazar günü oynanacak maça Sporting'in B takımıyla çıkacağını yazdı.