"Super Bowl'un Şampiyonlar Ligi finalinden nasıl daha büyük göründüğü anlayamıyorum"

Avrupa Kulüpler Birliği başkanı Nasser Al-Khelaifi, Super Bowl ve Şampiyonlar Ligi finalini karşılaştırdı. UEFA'ya ait organizasyonun NFL Super Bowl kadar ilgi çekmemesi anlayamadığını söyledi.

NTV Spor 05 Nisan 2022 - 12:02
Haber Oluşturma: 05.04.2022 - 12:02 1.Güncelleme: 05.04.2022 - 12:06

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) başkanı , NFL mücadelesinin Şampiyonlar Ligi finalinden nasıl daha popüler olduğunu anlayamadığını belirtti. 

Nasser Al-Khelaifi, Şampiyonlar Ligi finali gecesinde önceki yıl kazananın büyük bir takımla karşılaşacağı bir açılış maçı yapmasını önerdi. Al-Khelaifi, 'ya önerdiği projenin detaylarını İngiliz sitesi The Athletic'e anlattı.

ECA Başkanı Al-Khelaifi verdiği röportajda, "Super Bowl'un Şampiyonlar Ligi finalinden nasıl daha büyük göründüğü anlayamıyorum. UEFA yetkililerine Şampiyonlar Ligi için açılış törenimiz olması gerektiğini ve önceki kazananların büyük bir takımla karşılaşacağı açılış gecesinde bir maç yapmasını önerdim. İyi bir fikir olmayabilir ama en azından statükoya meydan okuyalım. Super Bowl ve genel olarak Amerika Birleşik Devletleri, bu ruha, bu yaratıcılığa ve bu eğlence anlayışına sahiptir. Her oyun bir etkinlik ve eğlence olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarının etkinlik hale getirilmesini söyleyen Nasser Al-Khelaifi, "Her maç nasıl bir etkinlik haline getirilir? Benim önerim, yaratıcı ve eğlenceli bir departmanınız olsun. Grup aşamalarını nasıl çekici hale getirebiliriz? Saat farkı Amerika Birleşik Devletleri ve Asya Kıtası için bir sorundur. Peki büyük potansiyele sahip uluslararası pazarlar için bunun üzerinde nasıl çalışabiliriz? Her türlü şeyi düşünüyoruz: yeni yerler, yeni pazarlar, yeni formatlar" dedi.