Süper Lig'de 2017 böyle geçti

Süper Lig'in ilk yarısı, içinde birçok hikaye barındırıyor. Teknik direktör değişikliklerinin damga vurduğu ilk devreyi, üst üste 4 yıldır Abdullah Avcı'nın çalıştırdığı Medipol Başakşehir ilk sırada tamamladı. Şimdi geride kalan 17 haftada yaşananları hatırlayalım.

NTV Spor 31 Aralık 2017 - 10:07
Haber Oluşturma: 31.12.2017 - 10:07 1.Güncelleme: 31.12.2017 - 11:08

Süper Lig'de 2017-18 sezonunun ilk yarısı, teknik direktör değişiklikleri ve kıyasıya geçen zirve yarışıyla geride kaldı.

Sezon öncesi 10 transfer yaparak kadrosunu yenileyen Galatasaray, ilk 8 haftada 7 galibiyet - 1 beraberlikle sezona neredeyse kusursuz bir başlangıç yaptı. Sezona Aykut Kocaman yönetiminde başlayan Fenerbahçe'deyse işler beklendiği gibi olmadı. İlk üç haftada yalnızca 5 puan toplayabilen sarı lacivertliler dördüncü hafta maçında sahasında Medipol Başakşehir'e 3-2 yenildi. Karşılaşmanın ardından Ülker Stadı'nda tribünler, ‘yönetim istifa’ diye bağırırken futbolcuları da protesto etti.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

Sezonun ilk derbisi altıncı hafta Kadıköy'de oynandı. Fenerbahçe, 5 kırmızı kartın çıktığı maçta Beşiktaş'ı Giuliano ve Janssen'in golleriyle 2-1 yendi. Beşiktaş'ın tek golünüyse Ryan Babel attı.

Trabzonspor, kuruluşunun 50. yılı nedeniyle sezona bol transfer ve iddialı bir kadroyla başladı. Ancak işler istendiği gibi gitmedi. İlk yedi haftada yalnızca 2 maçın kazanılması üzerine, sekizinci haftada Teleset Mobilya Akhisarspor karşısında gelen 6-1'lik yenilgi, teknik direktör Ersun Yanal'ın sonu oldu. Kulüp, Yanal'ın sözleşmesini tek tarafalı olarak feshetti. Görev, daha önce Antalyaspor'dan ayrılan Rıza Çalımbay'ın oldu.

9. hafta, Türk Telekom Stadı'nda Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sahne olacaktı. Maçla ilgili en çarpıcı açıklama, derbiden bir hafta önce Aykut Kocaman'dan geldi. Tecrübeli teknik adam, lider Galatasaray'ın en yakın rakipleriyle arasındaki 6 puanlık fark için, ‘suni’ dedi.

SÜPER LİG FİKSTÜR

Türk Telekom Stadı'ndaki, Galatasaray-Fenerbahçe derbisi golsüz bitti. Zirveyi yakından ilgilendiren bir diğer maçta, Beşiktaş ile Medipol Başakşehir karşılaştı. Mücadele Kerim Frei ve Dusko Tosic’in karşılıklı golleriyle berabere bitti. Galatasaray haftayı 23 puanla ilk sırada, en yakın takipçilerinin 6 puan önünde tamamladı.

Sarı kırmızılılar bir sonraki haftaysa deplasmanda Trabzonspor’a 2-1 yenildi. Haftayı galibiyetle geçen takımlardan Medipol Başakşehir, lider Galatasaray'la puan farkını 3'e, Beşiktaş 5'e indirdi. Fenerbahçe ise 3-1 öne geçtiği maçta taraftarı önünde Kayserispor’la 3-3 berabere kaldı.

Galatasaray, teknik direktör Igor Tudor yönetiminde sahasında bol gollü ve farklı galibiyetler alsa da deplasmanda işler sarpa sardı.

SÜPER LİG GOL KRALLIĞI

Medipol Başakşehir'e 5-1 yenilen sarı kırmızılılar, bir sonraki dış saha maçında Beşiktaş'a konuk oldu. Siyah beyazlılar, baştan sona üstün oynadığı mücadeleyi Cenk, Tosic ve Negredo'nun golleriyle 3-0 kazandı. Başkan Fikret Orman maçtan sonra farkı kaçırdıklarını söyledi.

Galatasaray 16. hafta maçında deplasmanda Evkur Yeni Malatyaspor'a 2-1 yenildi. Malatya dönüşünde, Atatürk Havalimanı protestolarla inledi.

Galatasaray Igor Tudor'la yollarını ayırırken, teknik direktörlük görevine dördüncü kez Fatih Terim'i getirdi.

Galatasaray, Fatih Terim yönetiminde çıktığı ilk maçta, Göztepe'yi 3-1 yendi. Bir önceki hafta liderliğe yükselen Medipol Başakşehir, deplasmanda Kasımpaşa'yı 2-1'le geçti. Turuncu lacivertliler böylece, geçen sezonun ardından bu sezon da ilk yarıyı ilk sırada tamamladı. Önceki senelerde şampiyonlukla ilgili temkinli konuşan teknik direktör Abdullah Avcı, bu sefer iddialıydı.

Süper Lig'de ilk yarıyı Galatasaray 35 puanla 2., Fenerbahçe 33 puanla 3., Beşiktaş 30 puanla 4. sırada tamamladı. Geçen sezonu küme düşme hattının 1 sıra üstünde tamamlayan Kayserispor ile ligin yeni takımı Göztepe 5. ve 6. sırada yer aldı. Rıza Çalımbay'la çıkışa geçen ve bu süreçte 5 maçlık galibiyet serisi bile yakalayan Trabzonspor ise ilk devreyi 29 puanla 7. basamakta tamamladı.

İlk yarının en skorer futbolcularıysa, 14'er gollü Bafetimbi Gomis, Burak Yılmaz ve Adis Jahovic oldu.