Taraftar çıktı galibiyet kaçtı!

İngiltere Premier Lig'de bu sezon beklentilerin uzağında kalan Liverpool, Sunderland karşısında 2-0'lık skoru koruyamadı ve bir puana razı oldu.

NTV Spor 06 Şubat 2016 - 17:19

Menajer Jurgen Klopp'un apandisit şüphnesiyle takımını yalnız bıraktığı maçın ilk yarısında Liverpool net fırsatlardan yararlanamadı. Lallana 17 ve 20. dakikalarda, Moreno ise 45'te  ağları havalandırımazken, perdeyi açan gol 59'da Firmino'da geldi. Milner'in soldan arka direğe ortasına iyi yükselen Firmio, kaleci Vito Mannone'yi avlayarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Maçta net fırsatlardan yararlanamayan Adam Lallana 69'da sahneye çktı. Firmio soldan topu cezasahasına taşıdı, altıpas sağ içine hareketlenen Lallana'yı gördü. Bu oyuncu, topu boş ağlara gönderirken Liverpool 2-0 öne geçti.

77'inci dakikada Liverpool taraftarlarının büyük bir bölümü bilet fiyatlarına yapılan yüksek zammı protesto için stad dışına çıktı.

Sunderland, 82'de eşitliği sağlayan golü buldu. Cezasahası dışında kazanılan serbest vuruş için topun başına Adam Johnson geldi. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Mignolet çaresiz kalınca fark 1'e indi, Liverpool: 2 - Sunderland: 1.

Farkın 1'e inmesinin ardından ataklarını sürdüren Sunderland, 89'da bir gol buldu. Bu kez Jermain Defoe sahneye çıkarken, karşılaşma 2-2 sona erdi.

Liverpool, son 6 maçta tek galibiyetle kalırken; puanını da 34'e çıkardı ve Şampiyonlar Ligi'ni katılma ümitleri iyece darbe aldı. Sunderland, puanını 19 yapmasına karşın, 20 takımlı ligde 19. sırada kaldı.

Günün maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Manchester City      1 - 3      Leicester City 
Aston Villa          2 – 0      Norwich City 
Liverpool            2 - 2      Sunderland 
Newcastle United     1 - 0      West Bromwich 
Stoke City           0 - 3      Everton 
Swansea City         1 - 1      Crystal Palace 
Tottenham            1 - 0      Watford