Terim, Sercan'ı gözden çıkardı mı?

Fatih Terim, Sercan Yıldırım'ın takımdan gönderilebileceği yönündeki haberlere Balıkesir maçının ardından açıklama getirdi. İşte Terim’in Sercan hakkındaki açıklamaları...

NTV Spor 27 Kasım 2012 - 21:24

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nda 4-1 yendikleri Balıkesirspor'un maksimum seviyede bir mücadele ortaya koyduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Terim, Balıkesirspor'un, hem Adana Demirspor'da hem de Galatasaray'da oynarken karşılaştığı bir rakip olduğunu aktararak, "Rakibi tebrik ediyorum. Hayatımda bir nostalji oldu. Bugün de müthiş seyircileri vardı. Balıkesirspor maksimumunu vererek oynadı. Oyunu çirkinleştirmediler ve ikinci golü de bulabilirlerdi. Kendilerini kutluyorum ve başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

"SERCAN'I ANCAK OYNAMASI İÇİN GÖNDEREBİLİRİZ"
Fatih Terim, Sercan Yıldırım'ın takımdan gönderilebileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, "Şu an Sercan hakkında bir şey söylemek için erken. Onu alırken düşüncemiz, genç bir yeteneği Galatasaray'a kazandırmaktı. Bazen adaptasyon geç oluyor. Eğer Sercan böyle devam ederse, onun bir yere gitmesini değil, oynamasını isteriz. İnşallah bizimle oynamaya devam eder, o zaman da kalır. Onu ancak oynaması için verip, geri dönmesi kaydıyla bırakabiliriz. Daha çok çalışıp daha çok formayı istemeli. Gençtir, bazı şeyler olabilir ama istikbalde bizimle beraber devam eder" şeklinde konuştu.

Ayrıca, takımın tecrübeli isimlerinden olmasına karşın Balıkesirspor karşısında bu sezon ilk maçına çıkan Gökhan Zan'ın performansını öven Terim, "Gökhan Zan sadece bize böyle kulvarlarda faydalı olmayacak. Aynı zamanda kişiliğiyle ve efendiliğiyle de oynamadığı halde örnek biri. Benim milli takımda da oynattığım oyunculardan biriydi. Böyle devam edeceğine inanıyorum. Gerektiğinde formayı vermekten çekinmeyiz" dedi.

Balıkesirspor'a karşı bazı futbolcularının bu sezon ilk resmi maçlarına çıktıklarının hatırlatılması üzerine Terim, "Her oyuncuya ihtiyacımız var. İnşallah bu 3 kulvarda geriye düşmeyiz, her oyuncumuza görev düşer ve hepsi önemli hizmetler verirler. Cuma günü lig maçımız var ve ardından da UEFA Şampiyonlar Ligi grubumuzda tarihi maçlarımızdan birini oynayacağız. Braga maçı için 5 saatlik yolculuk yapacağız. Ben de maçına göre, sakatlık ve fizik durumlarına göre faydalanmam gereken tüm arkadaşlarımı görmeye çalışıyorum. Galatasaray çatısı altında olan her oyuncu görev yapacak kapasitededir" diye konuştu.

"FATİH TERİM'E SORU SORULAMIYOR" İDDİASI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın, Gençlerbirliği maçı sonrası bir soru üzerine kullandığı "Başka yerlerde de aynı sorulara muhatap bulursunuz umarım" ifadesi hatırlatılarak, özellikle sosyal medyada, Kocaman'ın bu ifadeyle kendisini kastettiği şeklinde yorumlar yapıldığının belirtilmesi üzerine Terim, "Benim tanıdığım, bildiğim Aykut Kocaman, birine bir şey söyleyecekse, direkt söyleyecek kalitede ve kişiliktedir. Bugün son kez bu konuyu konuşmayı umuyorum. Sizden ricam, futbolu çatışma ortamına sokmamanız. Hatta, çarpışma ortamına sokmamanız. Biz çatışma ortamlarından ne kadar zarar görüldüğünü maalesef yaşayarak öğrendik. Beni iyi tanıyorsunuz. Eğer bir konu hakkında konuşacaksam, gönderme yapmam, ima etmem. Söyleyeceğimi olduğu gibi söylerim. Arka sokaklardan dolanmam, yan sokaklara girmem, direkt söylerim. İsmi ve kulübü ne olursa olsun, tüm meslektaşlarımın da aynı şekilde davrandığına inanırım. Ülke futbolunu hep beraber güzel günlere, daha iyiye götürmek için müthiş bir çaba var. Bunlar için çabaladığımız günlerde, sağduyu ile olaylara yaklaşmamız daha iyi olacaktır. Aklı selimle hareket etmeliyiz. Olumsuz betimlemelerden, olaylara değişik yakıştırmalardan uzak durmalıyız. Yoksa ucuz politikaların futbola katkısı olmaz. Böyle düşünüyorum, böyle davranmaya devam edeceğim" diyerek sözlerini sonlandırdı.