BU KEZ NE CHELSEA NE CITY...

İngiltere'de transfer dönemi hareketli geçti. Kulüpler, transferler için kasalarından toplam 1.1 milyar Sterlin çıkardı.

NTV Spor 01 Eylül 2016 - 14:33

İngiltere'de transfer sezonuna damgasını vuran takım Manchester United oldu. Zlatan Ibrahımovic'i bedelsiz olarak kadrosuna katan Kırmızı Şeytanlar, Paul Pogba, Mkhitaryan ve Eric Bailly transferlerine 185 milyon Sterlin harcadı.

Pep Guardiola ile anlaşan Manchester City de, transferin hızlı takımlarındandı. City; John Stones, Leroy Sane, İlkay Gündoğan, Claudio Bravo ve Nolito transferleri için kasasından yaklaşık 170 milyon Sterlin çıkardı. City'den ayrılan Wilfried Bony; Stoke City ile, Mangala; Valencia ile, Joe Hart; Torino ile, Samir Nasri; Sevilla ile, Jason Denayer de Sunderland ile kiralık sözleşme imzaladı.

Arsenal ise transferin son günlerini hareketli geçirdi. Londra ekibi, Shkodran Mustafi ve Lucas Perez'in yanı sıra Granit Xhaka ile Rob Holding'i renklerine bağladı. Arsenal, deneyimli oyuncusu Jack Wılshere'i ise Bournemouth'a kiraladı.

Transfer döneminin kapanmasına sayılı saatler kala eski oyuncusu Davıd Luız ile Marcos Alonso'yu kadrosuna katan Chelsea, Belçikalı forvet Batshuayı ve Fransız ön libero Ngolo Kante ile sözleşme imzaladı. Chelsea, bu transferlere yaklaşık 150 milyon Sterlin'lik bir kaynak ayırdı.

Premıer Lig'in son şampiyonu Leicester City de yıldız futbolcuları Riyad Mahrez ve Jamie Vardy'i kadrosunda tutarak, iç transferde çok önemli adımlar attı. İki deneyimli forvet oyuncusu Islam Slimani ve Ahmed Musa ile kadrosunu güçlendiren Leicester City, Kante'nin ayrılmasının ardından doğan boşluğu ise yine Fransa Ligi'nden Nampalys Mendy ile doldurdu. Leicester ayrıca, Alman kaleci Ron-Robert Zieler ve Polonyalı orta saha oyuncusu Bartosz Kapustka'yı kadrosuna kattı.

Sadio Mane ve Georginio Wijnaldum gibi Premıer Lig'de geçen sezonu iyi geçiren iki oyuncuyla kadrosunu takviye eden Liverpool, Marıo Balotelli'yi ise; Fransız ekibi Nice'e gönderdi. Liverpool'dan ayrılan Martin Skrtel; Fenerbahçe'nin, Christian Benteke de, Crystal Palace'ın yolunu tuttu.

Transferin son saatlerinde Newcastle United'dan Moussa Sissoko'yu bünyesine kazandıran Tottenham ise; Az Alkmaar'dan Hollandalı forvet Vincent Janssen ve Southampton'dan Kenyalı orta saha oyuncusu Victor Wanyama'yı kadrosuna kattı.