TÜRK FUTBOLU TATİLE ERKEN ÇIKTI!

Normalde sezon sonları gerilimin tavan yaptığı haftalarda görmeye alıştığımız olaylar, bu kez daha ligin 5. haftasında yaşandı. Beşiktaş-Galatasaray derbisi, konuk ekip 2-1 öndeyken 90+3'te çıkan olaylarla yarıda kaldı!

NTV Spor 22 Eylül 2013 - 17:46

Hafta içinde Real Madrid karşısında ağır bir yenilgi alan Galatasaray, ligde 4'te 4 yaparak liderlik koltuğunda oturan Beşiktaş'a Olimpiyat Stadı'nda konuk oldu. Rekor sayıda taraftar önünde oynanan karşılaşma, konuk ekip 2-1 öndeyken, 90+3'te çıkan olaylar yüzünden yarıda kaldı.  

Normalde sezon sonları gerilimin tavan yaptığı haftalarda görmeye alıştığımız olaylar, bu kez daha ligin 5. haftasında üstelik de gerilimin fazla yüksek olmadığı bir maçta, hem de ligde 4'te 4 yapmış mutlu bir taraftarın sahaya dalmasıyla yaşandı.
 
Türk futbolu erkenden tatile çıktı...
  
HER ŞEY GÜZEL BAŞLAMIŞTI...
Beşiktaş-Galatasaray derbisinde her şey güzel başlamıştı... Tribünlerde rekor sayıda seyirci, sahada galibiyeti hedefleyen 22 futbolcu... Önce Beşiktaş sevindi, ardından Galatasaray... Cim Bom 2-1 öndeydi...
 
Ama derbi bitmek üzereyken olanlar oldu... 80. dakikadan sonra tribünde taraftarlar arasında başlayan gerilim, 90+3'te Melo'nun atılması sonrası saha içine sıçradı... Futbolcular gerildi, Melo sahadan çıkarken tribünler ile diyalog yaşadı ve siyah beyazlı taraftarların sahaya atlamasıyla da tarihi derbi yarıda kaldı...  

Galatasaray 2-1 öndeyken, karşılaşma olaylar nedeniyle tatil edildi.
  
DERBİ REKORLA BAŞLADI
76 bin 127 biletli taraftarla rekora sahne olan mücadeleye Sarı-kırmızılılar, Beşiktaş karşısında daha istekli başladı. İlk dakikalarda rakibi üzerinde ciddi bir baskı kuran Sarı-kırmızılılar, 6'ıncı dakikada Burak Yılmaz'la gole yaklaştı. Ancak ceza sahası içinde müsait durumda Burak'ın vurmasına, Escude izin vermedi.

Maçın ilk büyük tehlikesi ise 13. dakikada yaşandı. Galatasaray savunmasının büyük hatasında topu bir anda önünde bulan Manuel Fernandes, Muslera ile karşı karşıya pozisyonda ağır kalınca istediği gibi vuramadı ve yüzde yüzlük bir gol fırsatını harcadı.

Bu pozisyondan hemen 1 dakika sonra Galatasaray da tehlikeli oldu ancak Sabri'nin ortasında kafa vuruşunu yapan Burak Yılmaz, kaleci Tolga Zengin'i geçemedi.

BEŞİKTAŞ ALMEIDA İLE ÖNE GEÇTİ
Ve Beşiktaş, 18'inci dakikada golü buldu. Sağ taraftan Gökhan Töre'nin sağdan pasıyla bindiren Serdar Kurtuluş, arka direkteki Almeida'ya kesti. Orada bomboş durumda kalan Portekizli golcü, yere vurdurup Muslera'yı avladı ve Beşiktaş'ı Olimpiyat Stadı'nda 1-0 öne geçirdi.

Beşiktaş golden sonra, taraftarının da yoğun desteğiyle tempoyu artırdı. Yine Galatasaray savunmasının hatasında sol taraftan Almeida ceza sahasına girdi. Golü atan Almeida, bu pozisyonda çok sert vurdu ancak Muslera son anda kornere çeldi.

Galatasaray, ilk devre boyunca en çok gole yaklaştığı pozisyona 41'inci dakikada girdi. Melo'nun pasıyla Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Burak, istediği gibi vuramadı ve top Tolga Zengin'de kaldı.

Mücadelenin ilk devresi ev sahibi Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA HIZLI BAŞLAYAN GALATASARAY OLDU
İkinci yarının başlangıcından itibaren Galatasaray'ın yoğun baskısı vardı. Özellikle Engin Baytar'ın yerine oyuna giren Bruma, Sarı-kırmızılı takımın hücumlarında çok etkili rol oynamaya başladı.

Burak Yılmaz, 52'de inanılmaz bir gol kaçırdı. Wesley Sneijder'in ara pasıyla Beşiktaş savunmasının bir kez daha arkasına sarkmayı başaran Burak, yine Tolga Zengin'i geçemedi ve beraberlik şansını harcadı.

DROGBA'NIN GOLLERİ GALATASARAY'I ÖNE GEÇİRDİ
Devam eden Galatasaray baskısı, 59'uncu dakikada sonuç verdi. Serdar Kurtuluş'un büyük hatasını değerlendirip sol çizgide topu kapan Bruma, bekletmeden ceza sahasındaki Drogba'yı topla buluşturdu. Drogba istediği gibi vuramasa da top ağlarla buluştu ve Galatasaray 1-1'lik beraberliği sağladı.

Bu golden sonra Beşiktaş takımı, oyun disiplinin biraz uzaklaştı. Savunmadan çıkarken Veli Kavlak'ın hatalı pası, Burak Yılmaz'ın önünde kaldı. Burak'ın pasıyla hareketlenen Didier Drogba da çok şık bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirmeyi başardı.

Golden sonra oyundaki tempo oldukça düştü. Galatasaray, skoru korumak adına daha fazla pas yapıp, topu kalesinden uzak tutarken, Beşiktaş ise Muhammed ve Fernandes'in uzaktan şutlarıyla beraberliği kovaladı. Ancak bu şut denemeleri, gole yaklaşsa da skoru değiştirmedi.

OLAY ÇIKTI!
Duraklama anlarında ise büyük olaylar yaşandı. Felipe Melo'nun kırmızı kart görmesiyle önce saha içinde başlayan gerginlik, tribünlere de yansıdı ve Beşiktaş taraftarı sahaya girdi. Önce sarı kırmızılı futbolcular, ardından da sahadaki herkes soyunma odalarına gitti. Sahaya giren taraftara polis müdahalesi başladı, ardından sahaya çok daha fazla taraftar girince emniyet güçleri geri çekildi. Sonrasında ise önce sahanın içi, ardından da tribünler tamamen boşaltıldı.
 
MAÇ TATİL!
90+3'te duran derbinin tatil edildiği kararı ise yaklaşık 1 saat sonra geldi. Karşılaşma hakkındaki kararı TFF Yönetim Kurulu verecek.