"Ufak detaylar belirleyecek"

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Jose Sosa, Antalya kampında basın toplantısı düzenledi.

NTV Spor 22 Ocak 2015 - 12:51

Beşiktaş, ikinci yarı hazırlıklarını Antalya'da sürdürürken, Siyah-beyazlı ekibin sezon başında transfer ettiği Arjantinli oyuncu Jose Sosa, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kampların ligin son bölümüne hazırlanmak için iyi bir fırsat olduğunu belirten Sosa, "Fiziki olarak hazırlanmaya çalışıyoruz. Ligin ikinci yarısı daha zordur, fiziksel anlamda futbolcular zorlanır. Bu etaplara takım halinde hazırlanıyoruz. Takım halinde aynı çizgide devam edeceğimize inanıyorum. İlk yarıda yaptığımız bazı hatalar vardı, bunlardan ders çıkarmak ve ikinci yarıda tekrarlamamak istiyoruz" diye konuştu.

Devre arası olması nedeniyle kısa bir kamp yaptıklarını ancak bunun oldukça verimli geçtiğini söyleyen Jose Sosa, "Kamp dönemi her zaman önemlidir. İkinci yarı için yaptığımız kısa bir kamp oldu. Elbette sezon öncesi kampı daha önemlidir ama devre arasında da yükleme yapar, eksiklerinizi giderirsiniz.  Burada da eksiklerimizi gideriyoruz" dedi.

Spor Toto Süper Lig'in de çok zorlu bir lig olduğunu ifade eden Arjantinli, "Türkiye Ligi çok çekişmeli ve mücadeleci bir lig. Büyük takımların her zaman kazanmaları gerekiyor. Ancak diğer takımlar, büyükleri çok zorluyor. Ligin genelinde baktığımızda, puan tablosundaki takımlar çok yakın duruyor. İkinci yarıda farkını ortaya koyacak takımı, ufak detaylar belirleyecek" diye konuştu.

Atletico Madrid'de beraber oynadıkları Fenerbahçeli Diego ile İstanbul'da görüşmediğini belirten Jose Sosa, "Son Fenerbahçe maçında kendisiyle ufak bir görüşmemiz oldu. Onun dışında kendisi ile görüşmüyoruz" ifadelerini kullandı.

Yine Atletico Madrid'de takım arkadaşı olan milli futbolcumuz Arda Turan'la ilgili de değerlendirlemelerde bulununa Sosa, "Önemli bir ligde gerçekten iyi bir performans ortaya koyuyor. Devamlılığı yakalamak gerçekten çok zor. O da bunu başardı, hem Atletico Madrid adına, hem de kendi adına çok iyi işler yapıyor. Bence ülke futbolu için gerçekten çok önemli. Türkiye'deki gençler için bir rol model kendisi" şeklinde konuştu.