"Ukrayna'ya destek mesajı Abramovich'in de duygularını ifade ediyor"

Chelsea, Rusya'nın savaş açtığı Ukrayna için resmi internet sitesinden barış çağrısında bulunan bir bildiri yayımladı. Alman teknik direktör Thomas Tuchel yayınlanan bildiri için Roman Abramovich de dahil kulüpteki herkesin görüşlerini yansıttığını söyledi.

NTV Spor 28 Şubat 2022 - 09:23
Haber Oluşturma: 28.02.2022 - 09:23 1.Güncelleme: 28.02.2022 - 09:29

'nın 'ya saldırısı nedeniyle İngiltere'de zor günler geçiren Abramovich, yaptığı açıklamayla kulübün yönetimini vakfın mütevelli heyetine devrettiğini duyurmuştu. Rus milyarderin kulübü devretmesinin ardından resmi sitesinde Ukrayna'ya destek mesajı yayımladı. 

ne söyledi?

Thomas Tuchel'e, Liverpool ile oynanacak Carabao Kupası finali öncesi Roman Abramovich'in kulübü devretmesi ve yayımlanan bildiri hakkında soru soruldu. Alman teknik direktör Sky Sports'a verdiği demeçte "Destek mesajı Roman Abramovich'de dahil kulüpteki herkesin fikrini yansıtıyor." dedi.

Kulübün devredilmesinin kendisi için pek bir şey değiştirmeyeceğini belirten Tuchel, "Petr Cech ve Marina Granovskaia ikisi de futboldan sorumlu, benim anladığım kadarıyla onlar sorumlu kalacak. Kesinlikle olağan dışı bir konuşma yapmadık." ifadelerini kullandı.

Yaşanan askeri krizin kendileri için dikkat dağıttığını da söyleyen Alman teknik direktör "Ukrayna'daki gelişmeleri izliyoruz. İnsanlar endişeli ve biz de bu durum karşısında şoktayız." diye ekledi.

Petr Cech: Avrupada herkesi etkileyen bir savaş

Şu anda kulüpte teknik ve performans danışmanı olan Chelsea'nin eski kalecisi Petr Cech, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşın takım için dikkat dağınıklığına neden olduğunu söyledi.

Cech Sky Sports'a yaptığı açıklamada, "Avrupa'da herkesi etkileyen bir çatışma ve savaş olduğunu inkar edemeyiz. Her insanı etkileyen düşünceler vardır ve bu kulübümüz için de geçerlidir. Durumun en kısa zamanda çözüleceğini umuyoruz. Kulüp olarak maçlara hazırlanıyoruz ve her şeyi normal şekilde yapmaya çalışıyoruz, ancak bu sadece oyuncularımız için değil, dünyadaki herkes için dikkat dağıtıcı bir durum." dedi.