Ve beklenen oldu!

Chelsea'de Mourinho'dan boşalan menajerlik görevine Guus Hiddink getirildi.

NTV Spor 19 Aralık 2015 - 13:39

Jose Mourinho'nun görevine son veren Chelsea, Guus Hiddink ile sezon sonuna kadar anlaştığını resmi olarak açıkladı.
 
Mourinho'nun görevine son verilmesinin ardından Londra'ya giden Hiddink, Chelsea'li yöneticiler ile görüşmeler yapıyordu. Yapılan görüşmeler sonucunda Hollandalı menajerin sezon sonuna dek takımın başında görev yapacağı açıklandı.
 
Chelsea resmi sitesine açıklamalarda bulunan Hiddink, Londra ekibinde tekrar çalışacağı için çok heyecanlı olduğunu söyledi ve takımın kötü gidişini durduracaklarını belirtti. 69 yaşındaki teknik adam, "Yeniden Stamford Bridge'e döndüğüm için çok heyecanlıyım. Chelsea dünyanın en büyük kulüplerinden biri ve şu anda ligde olmaması gereken bir konumda. Sezon sonuna kadar bu durumun değişeceğinden eminim" diye konuştu.

Hollandalı menajer, başarısız Luis Felipe Scolari macerasının ardından, 2009 yılında da geçici olarak Maviler'i çalıştırmış ve takıma Federasyon Kupası'nı kazandırmıştı. Hiddink o sezon Chelsea'nin Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını da sağlamıştı.
 
Hiddink, en son Hollanda A Milli Takımı'nda görev yapmıştı. Tecrübeli teknik adam, Hollanda'nın EURO 2016 Elemeleri'nde Türkiye'nin bulunduğu grupta aldığı başarısız sonuçlardan dolayı haziran ayında görevinden ayrılmıştı. Hollandalı teknik adam, Türkiye'nin yanı sıra Rusya, Güney Kore ve Avustralya milli takımları ile PSV, Fenerbahçe, Valencia, Real Madrid, Real Betis ve Anzhi Makhachkala kulüplerini de çalıştırdı.