"Yarış, takımdaki oyuncularla devam edecek!"

Eskişehirspor'a 3-0 yenilerek zirve yolunda yara alan Trabzonspor'da teknik direktör Şenol Güneş, "Bu takım seyircilerin takımı. Sonuç ne olursa olsun bu takımdaki oyuncularla yarış devam edecek" dedi.

NTV Spor 27 Kasım 2012 - 11:23

Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor ve Orduspor galibiyetleriyle çıkışa geçen Trabzonspor'da, 3-0'lık Eskişehirspor mağlubiyetiyle zirve yolunda yara alınırken moraller de bozuldu. Bordo-mavili taraftarlar, mağlubiyetten dolayı yönetim ve futbolculara tepki gösterirken son haftalardaki olumlu hava da dağıldı.

Teknik Direktör Şenol Güneş, taraftarların oyunculara yönelik tepkisine ilişkin, ''Herkesin beklentisi ve gayreti Trabzonspor'un daha iyi sonuç alması yönündeydi. Böyle bir sonuç ortaya çıktığı zaman kızgınlıklar ve moral bozukluğu, tepkiler ortaya çıkıyor'' dedi.

''Bu takım seyircilerin takımı'' diyen Güneş, ''Sonuç ne olursa olsun bu takımdaki oyuncularla yarış devam edecek. Biz yenilsek de yensek de onlarla beraber olmayı düşünüp onları bir an evvel motive etmek durumundayız. Burada kalan her oyuncu için söylüyorum bunu. Saha içinde haklı olarak üzüldüğü için tepkisi olabiliyor oyuncunun veya seyircinin. Herkesin de olabilir ama oyuncu sahada işini yaparak devam etmeli, taraftar da takımına destek olmalı. Çünkü öteki türlü çözüm olmaz. Sabrın sonu yok. Taraftarlar da haklı olarak iyi sonuçlar, başarılı oyunlar bekliyor. Oyuncu da bunu istiyor. Ama bu hayata geçirilmediği zaman bu panikler daha kötüyü ortaya çıkarır.'' dedi.

GOL YOLLARINDA BURAK ARANIYOR
Trabzonspor, sezon başında takımdan ayrılarak Galatasaray'a giden golcü oyuncu Burak Yılmaz'ın boşluğunu da bir türlü dolduramıyor.

Janko, Vittek, Henrique, Halil, Emre Güral gibi forvette görev yapan oyuncular, geçen sezon Burak'ın tek başına gösterdiği performansı ortaya koyamıyor.

Bordo-mavililer, bu sezon 13 haftada 13 gol atarken, geçen sezon Karadeniz ekibi aynı dönemde 13'ü Burak Yılmaz'dan olmak üzere toplam 19 gol kaydetmişti. Burak Yılmaz, geçen sezon 33 gol kaydetmişti.

Bu sezon forvet oyuncuları Vittek, Henrique, Halil ve Janko 1'er gol olmak üzere toplam 4 gol kaydettiler.

TRABZONSPOR'UN KALESİ DÜŞTÜ
Ligin ilk 12 haftasında 9 gol yiyen Trabzonspor, Eskişehirspor maçında kalesinde 3 gol gördü.

En son geçen sezon ligin 15. haftasında sahasında Galatasaray'a 3-0 yenilen bordo-mavili takım, ligde 38 hafta sonra en farklı mağlubiyeti aldı.

ANTRENMANLAR BASINA KAPANDI
Ziraat Türkiye Kupası 4. Turu'nda sahasında 29 Kasım Perşembe Şanlıurfaspor'u konuk edecek olan Trabzonspor'da Teknik Direktör Şenol Güneş, antrenmanları basın mensuplarına kapattı.

Bordo-mavililer, bugün ve yarın basına kapalı olarak gerçekleştirecekleri antrenmanlarla hazırlıklarını tamamlayarak maç saatini beklemeye başlayacak.