Zlatan: "İsveç Dünya Kupası'na kalırsa..."

Zlatan İbrahimoviç, "Şu anda ne İsveç'i ne de Dünya Kupası'nı düşünüyorum. Tamamen bir an önce iyileşip sahalara dönmeye konsantre oldum. İsveç, play-off'ta İtalya'yı elerse harika olur. Ama İsveç, Dünya Kupası biletini alsa da ben Milli Takım defterini kapattım" dedi

NTV Spor 09 Kasım 2017 - 14:40
Haber Oluşturma: 09.11.2017 - 14:40 1.Güncelleme: 09.11.2017 - 14:48

Zlatan İbrahimoviç, play-off'ta 'yı eleyip gelecek yıl Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılma hakkı elde etse bile milli takıma dönmeyi düşünmediğini söyledi. 36 yaşındaki futbolcu, EURO 2016 Avrupa Şampiyonası sırasında 116. kez İsveç Milli Takımı formasını giymiş ve turnuvanın ardından İsveç Milli Takımı'na veda etmişti.

SkySports İtalya'ya konuşan yıldız futbolcu, "Şu anda ne İsveç'i ne de Dünya Kupası'nı düşünüyorum. Tamamen bir an önce iyileşip sahalara dönmeye konsantre oldum. Benim İsveç Milli Takımı'ndaki hikayem sona erdi. Milli forma altında daha fazlasını yapabilir miydim? Belki evet, belki de hayır. Ama ne olursa olsun, artık o sayfa kapandı. İsveç, play-off'ta İtalya'yı elerse harika olur. Ama İsveç, Dünya Kupası biletini alsa da ben Milli Takım defterini kapattım" diye konuştu.

1958'den beri Dünya Kupası kaçırmayan İtalya'nın eşleşmede favori gösterilmesine katılıp katılmadığı sorulunca Zlatan şu yanıtı verdi:

 "Takımda ben de olmadığım için üzerlerinde daha az baskıyla oynayacaklar. Çünkü insanların beklentileri düşük. Ben takımdayken insanlar Dünya Kupası'nı kazanmamızı, Avrupa Şampiyonu olmamızı bekliyordu. Bunun artık değiştiğini gözlemliyorum. Futbolcular, kaybedecekleri hiçbir şey olmadan ama kazanacak çok şeyleri olarak oynayacaklar. Egomu dinlesem İsveç'in benimle daha iyi bir takım olduğunu söylerim. Ama bu takım da şu ana kadar çok iyi bir iş çıkardı. Zor bir grupta, Hollanda'yı geride bırakarak ikinci oldular."