Zlatan, rekor ücretle kıta değiştiriyor

Sports Illustrated, Zlatan İbrahimovic'in bu sezon sonu Manchester United ile sözleşmesi sona erince ABD'nin yolunu tutacağını yazdı. LA Galaxy'nin İsveçli yıldıza MLS tarihinin en yüksek sözleşmesini önerdiği belirtildi. MLS tarihinin kontrat rekoru 7 milyon 167 bin dolarla 2016'da Kaka'ya ait

NTV Spor 09 Mart 2017 - 12:49
Zlatan İbrahimovic, Manchester United ile bu sezon ilk kupasını EFL Cup şampiyonluğuyla yaşamıştı.GETTY

"Zlatan İbrahimovic yaz transfer döneminde kıta değiştirecek."

Bu iddia Sports Illustrated ve New York Times'ın futbol yorumcusu Grant Wahl'a ait. Wahl, Sports Illustrated'da yayınlanan yazısında Ibrahimovic'in bu sezon sonunda Manchester United ile sözleşmesinin sona ereceğini hatırlatarak İsveçli yıldıza Los Angeles Galaxy'nin çok iyi bir teklif yaptığını yazdı. Haberde, teklifin miktarı hakkında bilgi verilmese de, İbrahimovic'in MLS (ABD Ligi) tarihinin en çok kazanan futbolcusu olacağı belirtildi.

LA Galaxy, geçen sezon Steven Gerard'a 6.1 milyon dolar ödedi. MLS'in kontrat rekoru 2006 yılından... Orlando City Brezilyalı Kaka'ya yılda 7 milyon 167 bin dolar ödemişti.

MLS kurallarına göre, her takım kadrolarında üçer tane "belirlenmiş" oyuncu bulundurabiliyor ve bunlara diğerlerine göre ciddi ücretler ödeniyor. LA Galaxy'nin kadrosundabu sınıftaki oyuncular Giovani Dos Santos, Jelle Van Damme ve kış transferinde kadrosuna kattığı Romain Alessandrini... Dolayısıyla Zlatan İbrahimovic'in transferi için bu üçlüden birinin gönderilmesi gerekiyor.