Boğaziçi Rallisi'ne Finlandiya damgası

Avrupa Ralli Şampiyonası ve Türkiye Ralli Şampiyonası'na puan veren 41. Boğaziçi Rallisi'ni Finlandiyalı Juho Hanninen-Mikko Markula ikilisinden oluşan Skoda Motorsport ekibi kazandı.

NTV Spor 08 Temmuz 2012 - 18:37

Avrupa Ralli Şampiyonası ve Türkiye Ralli Şampiyonası'na puan veren 41. Boğaziçi Rallisi'ni Finlandiyalı Juho Hanninen-Mikko Markula ikilisinden oluşan Skoda Motorsport ekibi kazandı.

Avrupa Ralli Şampiyonası'nın 6. ayağı olan 41. Boğaziçi Rallisi'nde, Fin ekip Juho Hanninen-Mikko Markula zafere ulaştı. Son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikinciliğin sahibi olurken, üçüncü sırada Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi yer aldı.

Altı ülkeden 56 ekibin start aldığı ve toplam 14 özel etaptan oluşan 774 kilometre uzunluğundaki 41. Boğaziçi Rallisi, 6 özel etabın geçilmesiyle son buldu.

''2010 Intercontinental Rally Challenge'' ve ''2011 Dünya S-WRC'' şampiyonu Skoda Motorsport takımından Juho Hanninen-Mikko Markula ilk gün ele geçirdikleri liderliği yarış sonuna kadar korumayı başardı. Fin ekibin 1 dakika 28 saniye ardından, geçen yılın birincisi ve son 3 yılın Türkiye Ralli Şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye'den Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi ikinciliği elde etti. Yarışın genel klasman üçüncülüğünü Pegasus Racing adına Türk lisansı ile yarışan İtalyan ekip Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi elde ederken, Bonus Parkur Racing'den Ercan Kazaz-Emire Cantürk dördüncü, Syntos Cersanit Rally Team'den Polonyalı ekip Michal Solowow-Maciek Baran da beşinci olarak finiş podyumuna ulaştı.

Ulusal klasmanda mücadele eden Castrol Ford Team Türkiye'den Murat Bostancı-Onur Vatansever, kurallar gereği yarışın resmi klasmanında yer almadı. Ancak, 2 özel etapta en iyi zamanın sahibi olan Bostancı-Vatansever ekibi, birleştirilmiş klasman dördüncülüğü ve genç pilotlar birinciliği puanlarını Türkiye Ralli Şampiyonası'na taşıdı.