Bursa Rallisi Rosetti’nin!

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisi'ni İtalyan pilot Rosetti kazandı.

NTV Spor 21 Ekim 2012 - 14:40

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası, 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisi'ni İtalyan pilot Luca Rosetti kazandı.

2012 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın 7. ve son yarışı olan, Bursa Otomobil Sporları Kulübü (BOSSEK) tarafından düzenlenen 37. OYAK Renault Yeşil Bursa Rallisi sona erdi. Rallinin bugünkü etabında pilotlar, Kirazlı, Soğukpınar, Dağgüney ve Firoz özel etaplarını ikişer kez geçti. Yarışlar heyecan dolu mücadelelere sahne oldu.

Pegasus Racing adına yarışan ve 3 kez Avrupa Ralli Şampiyonu olan Luca Rossetti-Matteo Chiarcossi ekibi finişi ilk sırada tamamladı. İtalyan ikili bu sonuçla 2012 Türkiye Ralli Şampiyonluğunu da kazanmış oldu. Castrol Ford Team Türkiye'den son 3 yılın Türkiye şampiyonu Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi 1 dakika 7 saniye farkla ikinciliği elde ederken, bu sonuçla şampiyonada da ikinciliğin sahibi oldu.

Zorlu yarışın genel klasman üçüncülüğünü ise yine Pegasus Racing'den Skoda Fabia S2000 ile Burak Çukurova-Ünal Tezel ikilisi elde etti.

Sınıf 3 birinciliğini Bonus Parkur Racing'den Uğur Soylu-Emir Şahin ikilisi elde ederken, Sınıf 5'de Pegasus Racing'den Alkan Erden-Cem Bakançocukları birinciliğin sahibi oldu. İki Çeker Kupası ve Sınıf 6'yı Castrol Ford Team Türkiye'den Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ilk sırada tamamlarken, Sınıf 8'de Neo Motorsport'tan Emir Küçüksarı-Kutay Ertuğrul, Sınıf 9'da Team 47 Motorsports'tan Ümitcan Özdemir-Candaş Uzun, mutlu sona ulaşan isimler oldu.

Mahalli klasmanda ise Resul Bozkurt-Evren Olguner birinciliği, Bora Çantepe-Soner Çevik ikinciliği ve Yiğit Yalçın-Elif Tavukçuoğlu da üçüncülüğü elde etti.