Dakar Rallisi'nde zirve aynı

Dakar Rallisi'nin 5. etabında, otomobil kategorisinin galibi Stephane Peterhansel oldu. Motosiklette Paulo Goncalves galip gelirken, Carlos Sainz ve Marc Coma, genel klasman liderliklerini korudu.

NTV Spor 07 Ocak 2011 - 10:25

Şili'de süren Dakar Rallisi'nin 5. etabında yarışçılar, 423 kilometrelik özel etapta mücadele verdi.

Stephane Peterhansel, Dakar kariyerinin 56., bu yılki ilk etap galibiyetini elde etti. Otomobil kategorisinde BMW ile yarışan Fransız pilot, Nasser Al-Attiyah'ı bir dakika 24 saniye fark ile ikinci sırada bıraktı. Carlos Sainz ise etabı 3. sırada tamamlamasına karşın genel klasman liderliğini korudu. İspanyol pilot ile en yakın rakibi Peterhansel arasında hala 2 dakika 26 saniye fark var.

5. etapta motosikletçilerin en hızlısı Paulo Goncalves'ti. Portekizli BMW sürücüsü, ikinci olan Francisco Lopez'in 2 dakika 17 saniye önünde finiş gördü. Frans Verhoeven 3. oldu. Marc Coma 4. sırada kalsa da yarış liderliğini rakiplerine kaptırmadı. Bu etapta bir de kaza atlatan Coma, genel klasman ikincisi Cyril Despres'nin 10 dakika 14 saniye önünde yer alıyor.

Dakar Rallisi'nin bu yılki tek Türk katılımcısı Kemal Merkit ise etabı 58. sırada tamamladı. Merkit, genel klasmanın ise 51. basamağında bulunuyor.