Gemi arıza yaptı etaplar iptal oldu

Ürdün Rallisi beklenenden kısa sürecek. Yolculukta yaşanan aksilik ve WRC araçlarıyla malzemeleri taşıyan geminin yaptığı arıza tam 6 etabın iptal edilmesine sebep oldu.

NTV Spor 14 Nisan 2011 - 08:32

Dünya Ralli Şampiyonası'nın 4'üncü yarışı olan Ürdün Rallisi'nde ilk ayak iptal edildi. Araçların büyük bölümünü taşıyan geminin geç kalması nedeniyle ilk 6 etap koşulamıyor.

Yarış ve antrenman otomobillerininin yanısıra, Michelin lastiklerini ve Dünya Ralli Şampiyonası'nın tüm televizyon prodüksiyon malzemelerini taşıyan gemi geçen haftanın sonunda İtalya'dan yola çıkmasına karşın bir motor arızası nedeniyle planlanandan 3 gün sonra İsrail'in Haifa limanına ulaştı. Mısır ve Suriye'deki siyasi gerginlikten çekinen organizatörlerin İsrail üzerinden Ürdün'e ulaşma planı da başka bir krizle sona erdi. Araçlar yetişmeyince takım yetkilileri, organizatörler ve Uluslararası Otomobil Federasyonu arasında bir toplantı yapıldı. Rallinin bugün koşulmaşı gereken 6 özel etabı iptal edildi.  Böylece Cuma ve Cumartesi geçilecek 14 etap yarışın sonucunu belirleyecek.

Dünya Ralli Şampiyonası'nda ilk üç yarış sonrası zirvedeki iki isim Mikko Hirvonen ile Sebastian Loeb'ün 58'er puanı bulunuyor. Onları 10 puan geriden Latvala izliyor.

Ürdün Rallisi'ni 2010'da Sebastian Loeb kazanmıştı. Frasnsız Loeb'in 2004'te başlayan bir şampiyonluk serisi bulunuyor.