İşte yeni Polo R WRC

Dünya Ralli Şampiyonası’nda gözler 2013 sezonuna çevrildi. Yeni sezonun iddialı ekiplerinden Volkswagen, Monte Carlo'da düzenlediği törende hem yeni otomobilini hem de pilotlarını basının karşısına çıkardı.

NTV Spor 11 Aralık 2012 - 20:30
Dünya Ralli Şampiyonası'nda gözler 2013 sezonuna çevrildi. Yeni sezonun iddialı ekiplerinden Volkswagen, Monte Carlo'da düzenlediği törende hem yeni otomobilini hem de pilotlarını basının karşısına çıkardı.  
 
Volkswagen, yeni "Polo R WRC" ile 2013 Dünya Ralli Şampiyonası'na iddialı giriyor. Alman otomotiv devinin, yeni sezonda kullanacağı otomobil, Monte Carlo'da görücüye çıktı.
 
Yaklaşık 1 yıldır test edilen otomobil, 2 kez Dünya Ralli Şampiyonu olan ünlü İspanyol pilot Carlos Sainz tarafından geliştirildi.
 
Tanıtıma katılan Volkswagen Motorsporları Takımı Müdürü Jost Capito, otomobilleri kullanacak pilotları da tanıttı. Yeni sezonda Sebastian Ogier, Jari-Matti Latvala ve Andreas Mikkelsen şampiyonluk mücadelesi verecek. Tüm pilotları eşit gördüklerini ifade eden Capito; "Bütün ekiplerimiz şampiyonluk yolunda istedikleri gibi yarışacaklar'' sözleriyle takım emri uygulamayacaklarını vurguladı.
 
Dünya Ralli Şampiyonası 2013 sezonunda, son 9 sezondur şampiyonluğu kimseye bırakmayan ünlü Fransız pilot Sebastian Loeb, emeklilik kararı aldığı için az sayıda yarışa katılacak ve şampiyonluk mücadelesinde olmayacak.