Sadece gözünü kaybetmedi...

Formula 1 test pilotu Maria de Villota, ölümün eşiğinden döndüğü kaza sonrası ilk kez kameraların karşısına çıktı. Kazada bir gözünü kaybeden Villota, yine de yaşadığı için şanslı olduğunu düşünüyor.

NTV Spor 12 Ekim 2012 - 10:40

Formula 1 test pilotu Maria de Villota, geçen temmuz ayında geçirdiği kazada ağır yaralanmıştı. Marussia takımı adına test yaparken, ölümün kıyısından dönen De Villota, kaza sonra ilk kez basının karşısına çıktı. Kazada bir gözünü kaybeden Villota, ilk günlerde derin bir bunalıma girse de, artık yaşadığı için şükrediyor.

Villota; "Uzun süre gözümü kaybetmeyi kabullenedim. Çünkü ben Formula 1 pilotuyum ve tek gözle bu işi yapamam. Ancak günler geçtikçe, hayatta kalmamın bir mucize olduğunu daha iyi anladım. Eskiden kendimi Formula 1 aracının dışında hayal edemezdim. Tüm hayatım Formula 1 olmuştu. Bugünse sınırları çok daha geniş başka bir hayatım var. Hala yaşadığım için şükrediyorum" dedi.

32 yaşındaki Villota, kazada sadece gözünü kaybetmedi. Kafatasından bir parça alınan Villota, önümüzdeki günlerde bir ameliyat daha geçirecek. Villota kazada kafasına aldığı darbe sonucu, koku ve tat alma duyularını da yitirmiş durumda.