Sebastian Vettel, Lewis Hamilton'ı suçladı

Formula 1'de olaylı geçen İtalya Grand Prix'sinin yankıları sürüyor.

NTV Spor 03 Eylül 2018 - 09:18

Ferrari pilotu 'in 2, 'ın 3. sırada başladığı İtalya Grand Prix'sinde Hamilton ilk virajda atak yapmış, dışarda kalan Vettel virajı almaya çalışırken Hamilton'a çarpıp spin atmış ve yarışın hemen başında son sıraya gerilemişti. Alman pilot Vettel, yarış sonrasında şampiyonluk yolunda başbaşa olduğu Hamilton'ı suçladı.

Vettel "Lewis bana alan bırakmadı. Bu yüzden atak yapıp ona temas etmekten başka şansım yoktu. Hemen oradan çıkmaya çalıştım fakat ne ironiktir ki spin atan ben oldum." dese de o anı inceleyen yetkililer iki pilota da herhangi bir ceza vermedi.

İngiliz pilot Hamilton ise olayı "Sebastian'ın viraja Kimi'nin dışı yerine içeriden girmesine çok şaşırdım. Bana bu fırsatı o yarattı. Aramızda yeteri kadar mesafe vardı. Bana temas etti ve aracım hasar aldı fakat devam edebildim." şeklinde yorumladı.

Hamilton'ın 1. sırada geçtiği yarışta Vettel 5. sırada bitiş çizgisini geçti. Fakat, 3. sıradaki Max Verstappen'in 5 saniye cezası almasının ardından Vettel 4.lüğe yükseldi. 7 yarışın kaldığı şampiyonada Hamilton'ın 30 puanlık üstünlüğü bulunuyor.