Bir yanda Agassi bir yanda Sampras...

Tenis dünyasının 2 efsanevi ismi; Andre Agassi ve Pete Sampras, New York'ta bir gösteri maçında karşı karşıya geldi. Madison Square Garden'da oynanan maçı, 2 - 0 Sampras kazandı.

NTV Spor 01 Mart 2011 - 12:12

Bugün Rafael Nadal ile Roger Federer arasında nasıl bir rekabet varsa, bir zamanlar Andre Agassi ile Pete Sampras arasında da öyle bir rekabet vardı. Tenis dünyasının 2 unutulmaz yıldızı, New York'taki ünlü Madison Square Garden'da, bir gösteri maçı için karşı karşıya geldi.

Sampras maça iyi başladı ve güçlü servisleriyle 3 - 0 öne geçti. Üstünlüğünü setin sonuna kadar koruyan Sampras, 6 - 3'lük set skoru ile 1-0 öne geçti.

2. set daha çekişmeli geçti. Geri çizgiden rakibine direnen Agassi, skoru 5 - 5'e taşıdıktan sonra, rakibinin üst üste 2 oyun almasına engel olamayınca, Sampras maçı 2 - 0 kazandı.

Agassi ile Sampras, aktif oyunculuk kariyerleri sırasında 34 kez karşılaşmış; bu maçların 20'sini sampras kazanmıştı. 2 tenisçinin toplam 22 grand slam şampiyonluğu bulunuyor. Kariyeri boyunca 16 grand slam turnuvası kazanan Sampras, Federer'in ardından, tenis tarihinin en fazla grand slam turnuvası kazanan raketi unvanını elinde tutuyor.