Gözler Amerika Açık’ta!

Tenis dünyasında gözler sezonun son grand slam turnuvası Amerika Açık'a çevrildi. Turnuvaya erkeklerde Andy Murray, kadınlarda ise Serena Williams son şampiyon unvanı ile başlayacak. Kadınlarda gözler, omuz sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekilen Maria Sharapova'yı arayacak.

NTV Spor 23 Ağustos 2013 - 13:08

Tenis dünyasının son büyük turnuvası Amerika Açık'ta kuralar çekildi ve artık maçların başlaması bekleniyor.

Erkeklerde, son şampiyon Andy Murray, dünya 1 numarası Novak Djokoviç, son dönemde yeniden eski formuna ulaştığı görülen Rafael Nadal ve tenis tarihinin en çok grand slam kazanan erkek raketi Roger Federer, yine favori listesinin başında. Son dönemin en istikrarlı oyuncularından David Ferrer ise sürpriz yapması en olası oyuncu.

Kuralar, geçen yıl finalde karşı karşıya gelen Andy Murray ile Novak Djokovic'in, elenmemeleri halinde bu kez yarı finalde kozları paylaşacaklarını gösteriyor. Roger Federer'in, 7 numaralı seribaşı olması nedeniyle, tenis tarihine geçen Federer, Nadal rekabetinin ise bu kez çeyrek finalde yaşanması olasılığı bulunuyor.

WILLIAMS 5. ŞAMPİYONLUĞUNU KOVALAYACAK
Kadınlarda ise son şampiyon Serena Williams Amerika Açık'taki 5. şampiyonluğunu elde etmek için korta çıkacak. Bu sezon Roland Garros'u kazanan Williams, yine en büyük favori olarak gösteriliyor. Amerikalı tenisçinin en önemli rakibi ise son Cincinnatti Açık'ın finalinde kendisini yenen Belaruslu Victoria Azarenka olacak.

16 grand slam şampiyonluğu bulunan Serena Williams'ın, çeyrek finalde ablası Venus ile karşılaşma olasılığı var. Ünlü Rus raket Maria Sharapova ise omzundaki sakatlık nedeniyle bu yıl Amerika Açık'ta mücadele edemeyecek.