Kei Nishikori fark attı!

Amerika Açık Tenis Turnuvası’nda, dünyanın ilk on raketini geride bırakan şampiyon Marin Cilic ve finalist Kei Nishikori, bu performanslarıyla önemli gelir elde ettiler. Ama maddi kazanımlar, sadece korttaki başarılar ile sınırlı değil. Cilic şampiyon oldu olmasına ama, Nishikori toplam kazançta çok önde...

NTV Spor 09 Eylül 2014 - 09:55

Teniste sezonun en çok kazandıran turnuvası Amerika Açık'ta bu yıl toplam ödül miktarı önceki yıla göre yaklaşık yüzde 12 yükselerek 38.2 milyon dolar oldu.

Finale yükselerek büyük sürpriz yapan iki tenisçi Marin Cilic ve Kei Nishikori de, oyunculara dağıtılan ödülden aslan payını aldı.

Hırvat Marin Cilic kariyerinin ilk kupasını alırken cebini de doldurdu ve şampiyonluk ödülü olarak 3 milyon doların sahibi oldu.

Finalist Kei Nishikori ise 1 milyon 450 bin dolar kazandı. Turnuvadan elde edilen ödül parasında Kei Nishikori geride... Ancak Japon tenisçi, kort dışı gelirlerinde bir hayli önde bulunuyor.

24 yaşında, Japonya'dan çıkan en iyi erkek tenisçi olarak değerlendirilen Nishikori, bu sezon sponsorlardan 9 milyon dolar kazandı. Böylece yıllık geliri 11 milyon dolara dayandı.

Hırvat Marın Cilic'in ise, sponsorları kazanmak için daha çok mücadele etmesi gerekiyor. Hırvat raket 2013 yılında doping testi pozitif çıktığı için 9 ay men cezası almıştı. Ancak daha sonra, tenisçinin doğrudan yasaklı madde kullanmadığı, tespit edilip cezası 4 aya indirilmişti.

Uzmanlar, sponsorların gözünde bu olayın henüz tam olarak unutulmadığını belirtirken, Hırvatistan gibi zengin ve geniş olmayan bir pazarın temsilcisi olmasının da handikap olduğunu vurguluyor.

Bu durumda, önünde Novak Djokovic gibi, aynı coğrafyadan çıkan bir örnek olan Marin Cilic'in zirveye çıkabilmesi için tek şansı, Amerika Açık'ta kazandığı başarıyı istikrarlı bir şekilde sürdürebilmek.